KASNE PLAĆE, PADA LIKVIDNOST

Škverovi najavljuju štrajk i pohod na Zagreb

14.07.2009 u 11:51

Bionic
Reading

Pozivam Vladu da se nađemo u razgovorima o sudbini brodogradnje koja je kritično. Kasne nam plaće, a likvidnost se srozava, te sve vodi kraju, a ne buđenju škverova, komentirao je Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske zabrinut za tu granu hrvatskog gospodarstva koja zapošljava 11.500 radnika, te dvostruko više kooperanata.

Iznio je na današnjoj konferenciji za novinare kako zaposlenima u brodogradilištu '3. maj' kasne plaće, dok je u ostalima, osim Uljanika, njihova isplata već idući mjesec upitna zbog nedostatka novca, piše Večernji list. Već idućeg tjedna, ne dogode li se promjene i ne osluhne li Vlada naša upozorenja, može se očekivati generalni štrajk i naš dolazak u Zagreb, dok se problem ne riješi, najavio je.

Sindikat ne povlači paralelu u svojim najavama djelovanja s poljoprivrednicima koji su nedavno isto pokušali dolaskom u hrvatski glavni grad.

Sindikat je još jednom upozorio kako nije vrijeme za prodaju brodogradilišta jer se ona u kriznim vremenima ne stavljaju na bubanj, ali je istaknuo kako je ipak konačna odluka na Vladi.

Zbog svega što se događa u brodogradilištima vlada velika nervoza i neizvjesnost koja traži konkretne akcije, pozvao je Dragičević.

Nećemo dopustiti da ijedno brodogradilište poklekne jer ako jedno padne, past će sva, jer to je domino-efekt, zaključili su.