istječe vrijeme

S nestrpljenjem se u Požegi iščekuju glasački listići Agrokora

21.11.2017 u 12:30

Bionic
Reading

Još uvijek je neizvjesna sudbina prvog proizvođača čokolade s rižom na svijetu, požeškog Zvečeva. Iako je ročište na kojem se trebalo glasati za Plan restrukturiranja ove tvornice čokolade bilo najavljeno za danas prije podne, ono je prekinuto te će se nastaviti u 15 sati jer se čekaju glasovi njihova najvećeg vjerovnika koncerna Agrokor bez čije im podrške slijedi stečaj

Prekid su zatražili Požežani jer čekaju dostavu agrokorovih glasačkih listića.

'Očekujemo prihvaćanje plana s njihovim glasovima. Čekamo da to dođe, pa ćemo poslije biti pametniji', rekao je kratko u razgovoru za tportal Milan Nakić, predstečajni povjerenik Zvečeva.

Ovom požeškom konditoru nedostaje glas njihova najvećeg vjerovnika koncerna Agrokor u postupku izvanredne uprave pa da im prođe Plan restrukturiranja. Prije osam dana glasanje je odgođeno na zahtjev Zvečeva.

Vjerovnici od Zvečeva, prvog proizvođača čokolade s rižom na svijetu, potražuju ukupno 230,58 milijuna kuna, pri čemu je 4,5 milijuna kuna osporeno. Na popisu su 324 vjerovnika, a listu predvode banke koje zajedno potražuju gotovo 71 milijun kuna. Zvečevo duguje Ministarstvu financija 15,7 milijuna kuna, a Ministarstvu gospodarstva za robne zalihe 8,7 milijuna kuna.

Štrajk radnika konditorske tvrtke Zvečevo Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Na popisu su i Agrokor i njegova povezana društva. Tražbine Agrokora više su od 30 milijuna kuna, Konzuma iznad 43 milijuna kuna, Velpro centra 6,6 milijuna kuna, Tiska oko 503.000 kuna te Žitnjaka 354.000 kuna.