DOBRE VIJESTI

Ryanair uvodi pet novih linija iz Zagreba, destinacije su vrlo atraktivne

30.11.2023 u 17:17

Bionic
Reading

Ryanair od sljedeće godine dodatno povećava prisutnost u Zagrebu. Planira se uvođenje novih destinacija i povećanje frekvencija na postojećim linijama

Zasad je prijavljeno pet novih linija iz glavnog grada Hrvatske, uključujući Alicante, Gironu i Palma de Mallorcu u Španjolskoj, Pisu u Italiji, kao i Marseille u Francuskoj, počevši od 31. ožujka 2024. Na ovim rutama Ryanair će letjeti dva puta tjedno, javlja portal exyuaviation, dobro obaviješten na temu zrakoplovstva.

Zračni prijevoznik stavlja snažan fokus na operacije između Zagreba i Španjolske, na tragu uspjeha ruta poput Malage, na kojoj će se sljedeće godine povećati frekvencije, kao i nedavno uvedene destinacije Lanzarote, u početku pokrenute kao zimske sezonske usluge, koja će sada biti dostupna tijekom cijele godine. U narednom razdoblju očekuje se puštanje u prodaju karata za nove linije.

  • +7
Michael O'Leary, izvršni direktor tvrtke Ryanair Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Ryanair sljedećeg ljeta planira obnoviti i letove iz Zagreba za Manchester, Podgoricu i Sofiju. Postojeće rute na kojima će se povećati frekvencije u odnosu na prošlo ljeto su Basel (s četiri tjedno na šest), Beauvais (dva na četiri), Charleroi (šest na sedam), Rim Fiumicino (četiri na pet), Göteborg (dva na tri), Malta (četiri na sedam), Weeze (tri na četiri), London Stansted (sedam na devet) i gore spomenuta Malaga (s dva tjedna leta na četiri tjedne rotacije). Rute koje su prometovale prošlog ljeta, a trenutno nisu navedene u Ryanairovu rasporedu za Zagreb, uključuju Brindisi, Bratislavu, Memmingen i Hahn, no promjene su i dalje moguće.

Glavni komercijalni direktor Ryanaira, Jason McGuinness, komentirao je: 'Prošle godine smo prevezli nešto više od 900.000 putnika na našim zagrebačkim letovima, ove godine će biti bliže 1,2 milijuna, a plan je nastaviti rast u Zagrebu. Potičemo povezanost i gospodarstvo te potičemo turizam. Sve je u izravnim vezama. Iz Zagreba smo ovo ljeto imali blizu trideset destinacija, točnije 27, a nastojat ćemo da to bude preko trideset za ljeto 2024.'. Prijevoznik trenutno ima tri zrakoplova Airbus A320 iz svoje podružnice Lauda Europe stacionirana u najprometnijoj hrvatskoj zračnoj luci. Na temelju svoje trenutne mreže za ljetnu sezonu 2024., zračni prijevoznik ima 29 prijavljenih linija za promet iz Zagreba s ukupno 99 polazaka tjedno.