niskotarifni avioprijevoznik

Ryanair će u 2024. Dubrovnik povezivati s 18 europskih odredišta

29.11.2023 u 13:11

Bionic
Reading

Irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair u 2024. godini povezivat će Dubrovnik sa 16 novih odredišta, uz dva postojeća, dok će zimi letjeti prema Londonu, Dublinu i Beču, istaknuto je u srijedu na konferenciji za medije Zračne Luke Dubrovnik i Ryanaira

Glavni direktor Zračne luke Dubrovnik istaknuo je kako je dogovor postignut nakon višemjesečnih pregovora uz podršku lokalnih vlasti i lokalnih turističkih zajednica.

"Ovo je zajednički uspjeh i ovim postajemo europsko 'city break' odredište. Naš je glavni cilj bio osigurati letove zimi. Imamo tri cjelogodišnje linije. Napravili smo prvi iskorak, a nadam se da će turistički sektor to slijediti, odnosno da će Dubrovnik oživjeti u zimskim mjesecima", poručio je Šober.

Komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness izjavio je kako u prvih godinu dana u Zračnu luku Ruđer Bošković planiraju dovesti više od 600 tisuća putnika.

"Novih 16 linija potvrđuje našu posvećenost i viziju o tome što je moguće postići u Dubrovniku u budućnosti. Želimo biti dugoročan partner Zračnoj luci Dubrovnik i Republici Hrvatskoj, s održivim godišnjim rastom prometa", rekao je McGuiness.

Uz London, Dublin i Beč, Ryanair će iz Dubrovnika od travnja 2024. godine letjeti i za Manchester, Berlin, Duesseldorf, Baden-Baden, Memmingen, Bruxelles, Milano, Pariz, Rim, Stockholm, Oslo, Helsinki, Krakov, Poznan i Vroclav. Dubrovnik će, nakon Zagreba i Zadra, biti treća Ryanairova baza u Hrvatskoj i to s dva nova zrakoplova Boeing 8-200 "Gamechanger".