ZRAČNI PRIJEVOZ

Ryanair uvrstio Sarajevo na popis svojih destinacija, WizzAir povećava broj letova

28.11.2023 u 19:07

Bionic
Reading

Niskotarifna zrakoplovna tvrtka Ryanair odlučila je uvrstiti Sarajevo na popis destinacija s kojih će naredne godine obavljati letove a njegov izravni konkurent WizzAir povećat će broj linija s glavnim gradom BiH.

Ryanair i WizzAir javili su se na javni poziv za subvencije koji je raspisala Turistička zajednica Sarajevske županije s ciljem bolje iskorištenosti turističkih kapaciteta BiH i dobili su "zeleno svjetlo" za nove poslovne aranžmane u toj zemlji.

"Želim najaviti pet novih ruta s 200 tisuća putnika godišnje", kazao je novinarima u Sarajevu komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness konstatirajući pri tom kako je Sarajevo isuviše dugo bilo "pod opsadom" skupih zrakoplovnih prijevoznika što irska tvrtka ulaskom na ovo tržište kani iz temelja promijeniti.

Sarajevo bi tako zrakoplovima Ryanaira od travnja naredne godine trebalo biti povezano jeftinim letovima s Milanom, Londonom, Goeteborgom, Bruxellesom i Memingenom.

WizzAir koji je ove godine drastično smanjio broj svojih letova iz Tuzle i ukinuo bazu koju je imao u tamošnjoj zračnoj luci, sada je fokus usmjerio na Sarajevo pa će i ta tvrtka s ljetnim redom letenja od naredne godine povezati glavni grad BiH s više odredišta u inozemstvu, najavili su iz vlade sarajevske županije.

Osim što će zadržati postojeću liniju za London, WizzAir bi tako trebao uspostaviti linije i za Rim te Abu Dhabi.