SURADNJA S BIVŠIM MINISTROM

Rimac u Sloveniji otvara centar za testiranje pogonskih sustava

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 11.12.2019 09:53
  • Objavljeno 11.12.2019 u 09:50
Mate Rimac

Mate Rimac

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Mate Rimac širi poslovanje Rimac Automobila u Sloveniju, gdje će u Novom Mestu otvoriti testni centar kodnog imena Hyper E-Car Lab

U taj posao Rimac je ušao u suradnji sa slovenskom tvrtkom Lastinski inženjering od bivšeg slovenskog ministra infrastrukture, energetike, transporta i prostornog planiranja Same Omerzela, piše Poslovni.hr.

'Lastinski inženjering nam je ponudio da u suradnji proširimo kapacitete testiranja s pogonom u Sloveniji, što s obzirom na suradnju koju imamo, ima smisla ne samo za nas, nego omogućuje i mnogim drugim proizvođačima da svoje pogonske sustave testiraju u laboratoriju u Sloveniji', kaže Rimac.

Hyper E-Car Lab u Sloveniji služit će Rimcu za testiranje baterijskih i pogonskih sustava za vlastite automobile, ali će takve usluge nuditi i drugim proizvođačima automobila.

'Testiranje električnih pogonskih sklopova i baterijskih sustava je relativno novo područje i svi se proizvođači bore za kapacitete testiranja, a mi, iako imamo određene kapacitete u firmi u Hrvatskoj, koje također nadograđujemo, imamo potrebu za većim kapacitetima', kaže Rimac.

Dodaje da kako industrija ide sve više prema električnim pogonima, smatra da je ovo odlična prilika da se ovakve vrlo tražene kompetencije i kapaciteti izgrade u Sloveniji.

Slovenski mediji, pak, navode da su bivši ministar Samo Omerzel i hrvatski poduzetnik Mate Rimac za projekt testnog centra u Novom Mestu dobili potporu tamošnjeg Ministarstva gospodarstva u iznosu od 3,4 milijuna eura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!