HOĆE LI TO BITI DOVOLJNO

Ramljak podijelio keš, evo koliko je tko dobio

14.04.2017 u 09:45

Bionic
Reading

Od 80 milijuna eura kredita koji je u četvrtak potpisan s bankama u Agrokorov sustav već je pušteno oko 50 milijuna eura (378 milijuna kuna). Tim novcem bit će namiren dio dobavljača koji mjesecima čekaju da im se plati isporučena roba

Tvrtke unutar koncerna dobile su strogi nalog od Vladina povjerenika Ante Ramljaka da dobiveni novac isplate dobavljačima.

Tportal je dobio od pouzdanih izvora popis Agrokorovih tvrtki prema kojima je usmjeren novac.

Najveći iznos, 137 milijuna kuna, otišao je Konzumu, Tisak je dobio 73 milijuna kuna, Jamnica i IT tvrtka mStart po 25 milijuna kuna te Ledo 20 milijuna kuna.

Poljoprivrednim tvrtkama Belju i PIK Vrbovcu pripalo je po 15 milijuna kuna, isti iznos transferiran je i veleprodajnom lancu Velprou.

Veletrgovac i distributer alkoholnih i bezalkoholnih pića te ostalih proizvoda za ugostitelje Roto dobio je 12 milijuna kuna.

U Zvijezdu je poslano pet milijuna kuna, Vupik je dobio tri milijuna kuna, Atlas 2,5 milijuna kuna, PIK Vinkovci 2,5 milijuna kuna, Agrolaguna dva milijuna kuna, Agro trgovina 1,5 milijuna kuna, Solana Pag 500 tisuća kuna i krovna tvrtka Agrokor d.d. 300 tisuća kuna.

Ostatak novca podijeljen je među nekoliko manjih firmi koncerna.

Podsjetimo, Ramljak je potpisao kreditni ugovor s četiri domaće banke od 80 milijuna eura s kamatom od 4,97 posto na 15 mjeseci. Najavio je kako će novac prvo dobiti mali i srednji dobavljači te OPG-ovi kojima već mjesecima ništa nije plaćeno.

'S 80 milijuna eura imat ćemo 30 dana mira, a već idući tjedan nastavljamo pregovore za daljnje financiranje', rekao je Ramljak.

Za potrebe kratkoročne financijske stabilnosti koncerna trebat će još najmanje dodatnih 70 milijuna eura.