NA RAČUN ELEKTRIČNOG AUTA

Prpić i dalje posluje vani, a od države uzima poticaje

08.01.2015 u 06:58

Bionic
Reading

'Evo, to je to, prestajem s radom u Hrvatskoj. Ovo što imam ovdje ću polako rasprodati i svaka nova firma koju ću otvoriti, otvorit ću je vani. Svakog investitora ću savjetovati da ne ulaže u Hrvatsku (…)', dramatično je na svom profilu na Facebooku lani napisao poznati poduzetnik, osnivač i bivši vlasnik HG Spota, Hrvoje Prpić, odlučivši pobjeći od 'terora' hrvatske birokracije. No u Dnevniku Nove TV u utorak veselo je objašnjavao hrvatskoj javnosti kako je konzumirao državne poticaje za kupnju električnih i hibridnih vozila i to u iznosu od 70 tisuća kuna. Znači li to da je Prpić promijenio svoj stav?

'Iako živim u Hrvatskoj, poslovno i dalje ostajem izvan Hrvatske', kazao je u razgovoru za tportal Prpić.

Prema njegovim riječima, cijela procedura za dobivanje poticaja za kupnju električnih i hibridnih vozila bila je začuđujuće jednostavna i brza. Automobil ga je stajao oko 180 tisuća kuna, a od države je dobio 70 tisuća kuna.

'Moram pohvaliti taj odjel. Ne sliče nimalo ostatku hrvatske birokracije. Mora da ne rade s Poreznom upravom', kazao je Prpić uz smijeh i dodao kako i dalje stoji iza svojih riječi: stranim investitorima savjetuje da bježe od Hrvatske.

'Ali bih isto tako savjetovao svima da dođu živjeti u Hrvatsku - ako imaju dovoljno novca da ne moraju raditi', izjavio je Prpić.

Podsjetimo, Prpić je prije pet godina pokrenuo projekt Trillenium, a riječ je o 3D virtualnoj robnoj kući. Revoltiran hrvatskom birokracijom, konkretno apsurdnim potezima Porezne uprave čiji su inspektori prilikom nadzora u njegovoj tvrtki dali sve od sebe 'samo da mu nešto nađu', odlučio je prestati s poslovanjem u Hrvatskoj te je svoj biznis preselio u Veliku Britaniju.

'Ako sve bude u redu s Trilleniumom, očekujemo ulaganje od dva milijuna eura i vjerujte mi da ću učiniti sve da nijedna kuna ne dođe na ovo tržište. Ako i bude programera iz ove male, korumpirane državice, morat će se preseliti u neku drugu jer ja ovdje više ne radim', napisao je lani Prpić na svom profilu na Facebooku.