vremenska prognoza

Prijepodne pretežno sunčano, no poslijepodne stiže novi potop

18.09.2017 u 07:19

Bionic
Reading

Djelomice, a u Slavoniji te Dalmaciji i pretežno sunčano, na kopnu ujutro i dio prijepodneva uz mjestimičnu maglu. Na sjevernom Jadranu te u gorskim krajevima oblačnije, kiša te pljuskovi i grmljavina mogući su već prijepodne, a osobito poslijepodne i navečer, kada će se postupno širiti prema središnjim predjelima

Prema kraju dana na sjevernom Jadranu su mogući intenzivniji pljuskovi, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar na kopnu većinom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak i jugo, a u Dalmaciji slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 18 do 23 stupnjeva Celzijevih, u Dalmaciji malo viša.

Nepovoljan vremenski utjecaj će polako slabiti, pa se očekuje da bi se mogle smanjiti tegobe meteoropata i kroničnih bolesnika koje su ih mučile prethodnih dana.

  • +39
Ogulin: Obilna kiša i visoki vodostaj rijeke Dobre poplavili su središte grada Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sutra će biti oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji mogu biti i obilniji, osobito u zapadnim predjelima te na sjevernom i srednjem Jadranu.

Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a na Jadranu će umjeren jugozapadnjak prema kraju dana na sjevernom dijelu okretati na buru.

Vremenska prognoza 18. rujna 2017. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Jutarnja temperatura bit će od 8 do 13, na Jadranu 14 do 19, a najviša dnevna od 11 do 16, u Slavoniji i na Jadranu od 18 do 23 stupnja Celzijeva.

Kiše će ponegdje još biti i u srijedu, a u drugoj polovini tjedna vjerojatnost za nju bit će manja. Ali će jutra biti relativno hladna! Kiše na moru također može biti većinom do srijede, kada je ona izgledna, posebice na jugu. 

  • +15
Nakon obilnih kiša rijeka Sava izlila se iz korita Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Od četvrtka manje oblaka, samo ponegdje još uz malo kiše, te uz relativno hladna jutra, a dnevna temperatura bit će u porastu. Četvrtak će i na moru donijeti razvedravanje, te će uz slab i umjeren sjeverozapadnjak prema kraju tjedna biti uglavnom suho.

No, do srijede treba računati na kišu, u utorak glavninom na sjevernom Jadranu, a u srijedu prema jugu. Ponovno će biti jačih pljuskova, pa i neverina, te obilnije oborine. U utorak će na sjeveru zapuhati bura koja će jačati i proširiti se u srijedu na cijeli Jadran. Na srednjem će i južnom dijelu Jadrana tijekom utorka vjetar biti umjeren i jak zapadni i jugozapadni.