LOŠA PROGNOZA

Ne spremajte kišobrane, kiša će padati tijekom nedjelje i nastaviti u novom tjednu

17.09.2017 u 07:58

Bionic
Reading

Nakon što je nevrijeme praćeno jakom kišom u subotu zahvatilo Primorje, Istru, Gorski kotar, Karlovac i otok Rab, a Zagreb i okolicu je uz to pogodila i tuča, loše vrijeme nastavit će se i u danima koji nam slijede. Oblaci i kiša obilježit će prvi dio nedjelje u većini područja.

Uz jače pljuskove mjestimice će opet biti i obilnije oborine, poglavito u područjima uz Jadran te na Jadranu, posebno na sjevernom dijelu.

Poslijepodne sa zapada razvedravanje, ali još ponegdje i kiša, koje će biti i u novome tjednu. Na žalost, i novih rekorda. Nedjeljno prijepodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu obilježit će oblaci i povremena kiša koja je ponegdje, poglavito u Podunavlju, moguća i u drugome dijelu dana, kada će se sa zapada postupno razvedravati.

Puhat će slab i umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, a temperatura će tijekom dana porasti na oko 20 °C, mjestimice i malo više, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj malo manje toplo, uz najvišu temperaturu između 16 i 20 °C. Oblačnije u prvome dijelu dana uz povremenu kišu, ponegdje moguće i obilniju, te uz umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. I u gorju i na sjevernom Jadranu poslijepodne će biti manje oblaka. No do tada ponovno će tijekom noći i prijepodneva biti kišovito, uz mjestimične jače pljuskove praćene grmljavinom i obilne oborine.

Poplava u Novom Vinodolskom Autor: Novi list

Vjetar će biti umjeren, na udare ponegdje i jak zapadni i jugozapadni. U većem će dijelu Dalmacije najviša temperatura biti između 22 i 27 °C, uz promjenljivu naoblaku i povremenu kišu, lokalno i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, pri čemu mjestimice može biti neverina, i veće količine oborine. Nakon juga u noći i ujutro zapuhat će zapadnjak i jugozapadnjak, osobito na otvorenome i sjeverozapadnjak. Podjednako tako i na jugu Hrvatske.

Obilna kiša potopila Crikvenicu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Jugo, zatim zapadni i sjeverozapadni vjetar. Uz promjenjivu naoblaku treba računati na povremenu kišu, osobito prijepodne i sredinom dana, ali i poslijepodne, kada su lokalno mogući jači pljuskovi pa i nevere.

Novi će tjedan u kopnenom području početi uz više sunca, iako će na zapadu, osobito u Gorskome kotaru te u dijelu središnje Hrvatske, već u ponedjeljak poslijepodne ponovno biti kiše. Na nju posvuda valja računati u utorak, kada opet mjestimice može biti obilnija. Zapuhat će pritom sjeverac te će se temperatura zraka sniziti.

Prognoza za četiri velika grada Izvor: Screenshot / Autor: meteo.hr

Kiše će ponegdje još biti i u srijedu, a u drugoj polovini tjedna vjerojatnost za nju bit će manja. Ali će jutra biti relativno hladna! Kiše na moru također može biti većinom do srijede, kada je ona izgledna posebice na jugu. Do utorka će, pak, kišovitije biti na sjevernom Jadranu, i dalje uz često i veću količinu oborine. Puhat će u ponedjeljak jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, u utorak na srednjem i južnom dijelu i zapadni koji će prolazno biti jak. Na sjeveru će okrenuti na buru, koja će jačati te se u srijedu proširiti na cijeli Jadran.

  • +10
Nevrijeme na Visu Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL