RASTE I DOBIT

Prihodi Valamara narasli na 1,48 milijardi kuna

27.10.2016 u 15:06

Bionic
Reading

Valamar Riviera iz Poreča u devet mjeseci 2016. godine ostvarila je ukupne poslovne prihode od 1,48 milijardi kuna, što čini porast od 19 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prvih devet mjeseci 2016. godine ostvaren je i rast konsolidirane operativne dobiti (EBITDA) od 18 posto

Snažan rast prihoda rezultat je rasta prihoda od prodaje na 1,38 milijardi kuna kroz ostvarenje 4,93 milijuna noćenja, što čini rast od 8 posto, i povećanja prosječne cijene od preko 5 posto, dok je vanpansionska potrošnja ostvarila rast od 27 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

'Rast prihoda rezultat je dobrih rezultata u pred i posezoni kroz uspješnu realizaciju velikih događaja u destinacijama Dubrovnik i Poreč, odličnog poslovanja hotela, ljetovališta i kampova više kategorije u čitavom razdoblju, razvoja usluga i destinacijskih proizvoda s dodanom vrijednošću te akvizicije Hotela Baška. Realizirana je značajna dodana vrijednost za dioničare koja se odražava i u rastu tržišne kapitalizacije od 43 posto u prvih devet mjeseci ove godine', priopćeno je iz kompanije.

'Poslovni rezultati ostvareni u devet mjeseci ove godine potvrda su uspješnosti strategije rasta i razvoja Valamar Rivijere koji počiva na kontinuiranim ulaganjima u portfelj, djelatnike i destinacije s ciljem stvaranja dodane vrijednosti za dioničare i ostale dionike. Prošlogodišnja akvizicija Baške pokazala je izvrsne rezultate u unaprjeđenju poslovanja na otoku Krku pa vjerujemo da će i Valamarova prisutnost na Rabu doprinijeti daljnjem rastu kompanije i razvoju turizma u toj vodećoj hrvatskoj turističkoj destinaciji. Trenutno smo fokusirani na pripremu poslovne 2017. godine, u tijeku koje će Valamar investirati više od 750 milijuna kuna u podizanje kvalitete portfelja te u razvoj ljudskih potencijala koji su ključni za nastavak rasta vrijednosti kompanije', istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere.

Najavljeni ciklus ulaganja u 2017. godini predstavlja najveće ulaganje kompanije u razvoj portfelja u jednoj godini, a veliki dio odnosi se na projekte u Rapcu - Family life Bellevue Resort 4* i Girandella Resort 4* te nastavak ulaganja u premium kampiranje.