COTRUGLI Business School

Predstavljen prvi Blockchain EMBA programa i certificirani Blockchain program za developere

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 06.03.2018 12:06
  • Objavljeno 06.03.2018 u 12:03
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Cotrugli Business School

Na konferenciji Blockchain Adria – Zagreb Meetup održanoj prošli petak u zagrebačkom hotelu Westin predstavljen je prvi Blockchain EMBA programa i certificirani Blockchain program za developere koji pokreće Cotrugli Blockchain Academy u suradnji s Cotrugli Business School

Riječ je o specijaliziranim modulima koji će im omogućiti polaznicima da plivaju u vodama novih tehnologija.

Zoran Đorđević iz Cotrugli Business School istaknuo je kako će ovaj program postaviti poslovnu školu rame uz rame svjetskih obrazovnih ustanova koje su već implementirale module na temelju blockchaina.

Zašto početi obrazovanje na temelju blockchaina? U svijetu trenutno postoji 5.000 blockchain developera. Do 2020. na globalnoj razni bit će ih potrebno 500.000, objasnio je Marin Žagar iz Akademije tehničkih znanosti.

Riječ je o djelatnosti koja će kroz dogledno vrijeme biti tražena na tržištu rada.

Konferenciji je prisustvovao i Tadej Slapnik, državni tajnik Republike Slovenije koji je istaknuo:

Je li blockchain uistinu samo ‘hype’? Nije. Prije dvije i pol godine tražili smo sustav koji bi nam pomogao u tranziciji na cirkularnu ekonomiju. To je blockchain. On nam omogućuje da stvorimo slobodni, sigurni i transparentni ekonomski sustav, te svijet koji se temelji na globalnoj održivosti i digitalnoj demokraciji.”

Predstavljene su i mnoge druge inovacije Tradershub ICO, 4th Pillar, EMARES, GLEDOS, Rootina, Oxcert, Element Estates te Beyond Seen Screen ICO.

Ono što je Shazam za audio materijal, to je Beyond Seen Screen za video materijal, a uz to nudi i novu platformu za digitalni marketing.

“Pitali smo se: Kako možemo poboljšati gledanje televizije? I razvili smo Beyond Seen Screen”, kazao je Mario Drevenšek, CEO Beyond Seen Screen.

Veliku pozornost na cijelom događaju plijenio je novi ICO Tolar:

“Ideja o Tolaru nastala je jer su se htjeli riješiti problemi koji su imale slične tehnologije: htjeli su brzinu, sigurnost, ali i jedinstvenost korištenja. No želja nam je i da Tolar postane standard za budućnost, razvoj i napredak. Probleme smo riješili korištenjem revolucionarnog algoritma HashNET-a. Tolar ima mogućnost eskalacije, što znači povećanje broja korisnika. U jednoj sekundi moguće je obaviti 200 transakcija, a uz neke optimizacije i više njih. Problem kod dosadašnjih sustava je da su izrazito zagušeni. Također, riječ je o transparentnijem sustavu. Vjerujem da će u dogledno vrijeme sustav moći koristiti i preko standardnih pametnih mobitel”, istaknuo je Josip Maričević, CTO Tolara.

Sljedeći Meetup u Zagrebu održati će se već u svibnju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!