TEHNOLOŠKI TRENDOVI

[FOTO] Najveća domaća developerska konferencija .debug okupila više od 1200 sudionika

02.06.2022 u 14:36

Bionic
Reading

Najveća domaća developerska konferencija .debug okupila je više od 1200 sudionika, koji će u dva dana, u četvrtak i petak, u organizaciji magazina Bug i partnera čuti i vidjeti nove tehnološke i trendove iz developerske zajednice kroz 100 predavanja i izložbe IT proizvoda i rješenja

To je treće izdanje te konferencije, koja je ove godine, po riječima direktora konferencije Dragana Petrica, okupila tri puta više sudionika nego njezino drugo izdanje, a što dijelom pokazuje i da u Hrvatskoj raste developerska zajednica.

Riječ je većinom o programerima, koji su već godinama među najtraženijim zanimanjima u svijetu, gdje ih već sada po procjenama nedostaje na desetke milijuna, a traženi su i u Hrvatskoj, gdje ih također nedostaje.

Zato je, kako je kazao Hrvoje Balen iz Učilišta Algebra, potrebno nastaviti prilagođavati obrazovni sustav potrebama tržišta rada, jer osim u Hrvatskoj tim se stručnjacima nude poslovi u cijelom svijetu.

.debug Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Algebra je inače partner i suorganizator .debuga, koji se i održava u zagrebačkom kampusa tog učilišta, ispred kojeg su postavljeni i i šatori s izložbom raznih tvrtki, a suorganizator je i Hrvatski telekom (HT), čiji je član Uprave Boris Drilo na konferenciji naglasio važnost developerske zajednice za digitalizaciju gospodarstva i društva.

Na .debugu se program može pratiti i uživo i online, a bit će i zanimljivih programa i predavanja, poput onih o mamama developerkama odnosno ženama koje programiraju od kuće i istodobno odgajaju djecu, a naglašeno je i da portal debug.hr postaje stalni informacijski hub za developere.