STIMULATIVNE OTPREMNINE

Podravka nastavlja zbrinjavati radnike

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 20.01.2015 16:03
  • Objavljeno 20.01.2015 u 15:55
Podravka

Podravka

Izvor: Pixsell / Autor: Marijan Susenj

Uprava Podravke je na prijedlog Sindikata PPDIV-a, najbrojnijeg sindikata zastupljenog u Grupi Podravka, donijela odluku o nastavku provođenja programa zbrinjavanja viška radnika uz isplatu stimulativne otpremnine

Program zbrinjavanja viška radnika nastavak je procesa restrukturiranja koji je neophodan i kojim se želi optimizirati troškove te povećati učinkovitost poslovanja, a samim time i osigurati održivost preostalih radnih mjesta.

Radnicima koji se odluče na odlazak iz kompanije u okviru navedenog programa bit će isplaćene stimulativne otpremnine u iznosu od 5.000 kuna neto za svaku godinu neprekinutog radnog staža u Podravki.

'Podravka je kroz socijalni dijalog postigla određene visoke standarde razumijevanja, a jedan od tih je i stimulativna otpremnina za radnike koji napuštaju kompaniju radi poslovno uvjetovanih razloga. Drugim riječima, u ovom zahtjevnom tržišnom okruženju u Podravki se uz svakodnevne poslovne aktivnosti i dalje provodi optimizacija radne snage na vrlo human i socijalno osjetljiv način i zato smo zadovoljni time da je poslodavac prihvatio i u ovoj godini naš prijedlog', istaknula je Ksenija Horvat, predsjednica Radničkog vijeća Podravke te ujedno glavna sindikalna povjerenica PPDIV-a Podravke.

Zadnjim provedenim programom zbrinjavanja viška radnika, početkom prošle godine, bilo je obuhvaćeno 340 radnika Grupe Podravka, a za provedbu tadašnjeg programa ukupno je izdvojeno oko 45 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!