SUSTAV U KVARU

Pobuna u policiji: Isplatite nam plaću do petka ili idemo u štrajk!

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 07.12.2017 14:01
  • Objavljeno 07.12.2017 u 11:35
Policija u problemima zbog kvara COP-a

Policija u problemima zbog kvara COP-a

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala

Sindikat policije Hrvatske na svojim internetskim stranicama objavio je dopis u kojem zahtijevaju isplatu plaće najkasnije u petak, nakon što su im iz Ministarstva financija poručili da bi ona mogla kasniti koji dan zbog tehničke greške u sustavu centralnog obračuna plaća (COP)

Prema informacijama koje je objavio Sindikat, plaća je trebala biti isplaćena u četvrtak, no zbog tehničkih problema u COP-u od isplate neće doći možda niti u petak. Članovi sindikata smatraju da 'tehnička pomagala poput COP-a trebaju biti na korist djelatnicima, a ne otežavajuće sredstvo zbog kojeg plaća kasni'. 

Policija sada traži da se plaća isplati najkasnije u petak jer je: 'idući radni dan tek ponedjeljak 11. prosinca', što prema njihovom mišljenju i s obzirom na razne obveze zaposlenika može predstavljati dodatne troškove poput zateznih kamata i opomena. 

Upozoravaju kako je neisplata plaće kršenje kolektivnog ugovora i predstavlja valjan razlog za najavu štrajka i ostale, kako se u priopćenju navodi 'industrijske akcije'. 

'Ako plaća ne bude isplaćena do petka, bit ćemo prisiljeni razmisliti o pokretanju industrijskih akcija zbog neisplate plaća te ujedno i pozvati zaposlenike da pokrenu sporove za isplatu zateznih kamata i naknade eventualno dodatnih troškova zbog neisplate plaća', navodi se u priopćenju koje potpisuje šef sindikata policije Dubravko Jagić.

Ministar financija Zdravko Marić nakon sjednice Vlade rekao je da će policajci svoje plaće 'dobiti sutra ili najkasnije u ponedjeljak'.

  • +10
  • +7

Prometna policija

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!