OVOG VIKENDA

Passat turbo-dizelaš za 450 eura ili Belarus za 3200 eura? Moguće je, država ih od danas nudi na javnoj dražbi

24.11.2022 u 09:26

Bionic
Reading

Javna dražba državnih automobila održat će se ovog vikenda, točnije u subotu 26. studenog, s početkom u 9:00, u dvorani Brijuni na Zagrebačkom velesajmu. Zainteresirani mogu pogledati vozila tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana od 09:00 do 13:00 u Velikoj Mlaki na adresi Nikole Kramarića 1

Kako navode iz tvrtke Auto plin Cepelin, pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od deset posto početne cijene za svako vozilo, odnosno minimalno 500,00 kuna. Prilikom uplate potrebno je obavezno naznačiti za koje vozilo se plaća jamčevina. Osoba koja uplati jamčevinu za pojedino vozilo, a isto vozilo ne bude licitirano, smatra se da je odustala od kupovine i time gubi pravo na povrat uplaćene jamčevine.

Jamčevine se mogu uplatiti u gotovini prilikom pregleda vozila danas i u petak, 24. i 25. studenog, od 9:00 do 13:00 u Velikoj Mlaki, prilikom pregleda vozila, a detalje možete provjeriti na poveznici. Nudi se sve i svašta od Passata s početnom cijenom od 450 eura do traktora Belarusa od 3200 eura.

Kako navodi Auto plin Cepelin, tijekom javne dražbe početne cijene se mogu podizati za minimalni iznos od 200,00 kuna. Ako izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta plaća deset posto (od izlicitirane cijene) dodatne jamčevine. Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku tri radna dana, a najkasnije do 30. studenog 2022., uplatiti izlicitirani iznos. U suprotnom se smatra da je odustala od kupnje, te gubi pravo na povrat jamčevine.

Vozila su neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, prodavatelj ne jamči za ispravnost kilometraže na vozilima, a prodaja vozila se provodi po načelu 'Viđeno-kupljeno' što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi. Izlazni račun izdaje se isključivo na ime fizičke/pravne osobe koja je vozilo izlicitirala. Ako se uplaćeno vozilo ne preuzme u roku od sedam dana nakon licitacije, naplaćuje se ležarina od 50,00 kuna za svaki naredni dan.

Povrat jamčevine uplaćene u gotovini za osobe koje nisu izlicitirale niti jedno vozilo, a sva vozila za koje je uplaćena jamčevina su prodana, vrši se isključivo odmah nakon Javne dražbe. Osobe koje su uplatile virmanom, povrat sredstava obavit će se u roku deset dana uz dostavu broja računa uplatitelja.

Više informacija o vozilima dostupno je na na poveznici.