TEDESCHIJEV ODGOVOR JOVANOVIĆU

'Nemam aspiracija biti premijer tehničke vlade, niti o tome razmišljam'

07.12.2015 u 14:54

Bionic
Reading

Emil Tedeschi, većinski vlasnik i predsjednik Uprave Atlantic grupe, ne razmišlja niti ima interesa za preuzimanje funkcije premijera potencijalne tehničke vlade koju priželjkuju neki tijekom političkih pregovora

'Nemamo želju posebno komentirati ovu izjavu. To nije tema o kojoj se razgovara, razmišlja, niti Emil Tedeschi ima takvih aspiracija', poručeno je tportalu iz Atlantic grupe.

Ime Emila Tedeschija kao šefa tehničke vlade, koja bi egzistirala dok se ne raspišu novi parlamentarni izbori, u protekla dana dva puta više se provuklo kroz medije.

Spekulacije o postavljanju tehničke vlade najprije je komentirao bivši premijer HDZ-a Nikica Valentić, rekavši da mandatar tehničke vlade može biti bilo tko, pa i poduzetnik Emil Tedeschi.

U nedjelju je pak bivši SDP-ov ministar obrazovanja Željko Jovanović na Facebooku komentirao intervju u kojem se Zlatko Mateša ponudio predsjednici Kolindi Grabar Kitarović kao potencijalni šef tehničke vlade.

Jovanović, kojeg je premijer Milanović s te funkcije smijenio u lipnju 2014., dodatno je za Novi list rekao: 'Dakle tko još može tražiti da tehničku vladu vode ostarjeli HDZ-ovci poput Mateše ili Valentića?! Vrijeme je za novu generaciju dokazanih, uspješnih, sposobnih i zaista nestranačkih ljudi poput Tedeschija.'

Podsjetimo, Emil Tedeschi blizak je prijatelj premijera Milanovića i često su viđeni zajedno na raznim zabavama. S druge strane, Tedeschi je uvijek u javnim istupima napominjao da nije blizak nijednoj političkoj struji te da nijedan značajniji posao ili privatizaciju nije nikad obavio s državom.