MARIĆ U iVANCU

'Nema veće sreće za Vladu nego kad se prostor pustoši pretvori u prostor života'

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 27.08.2018 16:59
  • Objavljeno 27.08.2018 u 16:59
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar državne imovine Goran Marić razgovarao je u ponedjeljak u Ivancu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem o mogućnosti korištenja nekretnina u državnom vlasništvu za potrebe lokalne zajednice, posebice o napuštenom pogonu Varteksa na ivanečkom području, gdje gradske vlasti namjeravaju otvoriti poduzetničko-poslovni inkubator

Nakon sastanka gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić je rekao da je suradnja s Ministarstvom državne imovine konstruktivna. "Pogon Varteksa napušten je 2014. godine, a građanima je otad problem neuređeni, neodržavani okoliš. Naš je interes na tom prostoru otvoriti poslovno-proizvodni inkubator", rekao je Batinić, koji očekuje pozitivnu odluku ministarstva o dodjeli tog zemljišta na korištenje Ivancu.

Bivši Varteksov pogon prostire se na devet tisuća četvornih metara.

Ministarstvo je dalo još dva prostora u državnom vlasništvu na korištenje Ivancu, a gradonačelnik Batinić očekuje da će oni uskoro biti darovani u vlasništvo tom gradu.

Ministar Goran Marić potvrdio je dobru suradnju ministarstva i predstavnika Grada Ivanca, pri čemu je pohvalio kvalitetnu organizaciju sastanka.

"Kad bi i druge gradske i općinske uprave organizirale ovako učinkovite sastanke, bilo bi znatno lakše i brže rješavati otvorena pitanja", rekao je ministar Marić.

"Nema veće sreće za Vladu nego kad se prostor pustoši pretvori u prostor života. Vjerujem da je to realno postići za otprilike jednu godinu. Vidjeli smo kako zapušteno izgleda prostor nakon tri godine zanemarivanja. Kako tek izgledaju oni prostori i zgrade koji leže napušteni i zaboravljeni 30 ili 40 godina", istaknuo je.

  • +5
  • +2

Ministar Goran Marić

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

 Ministar se nada da će i taj projekt potaknuti mlade ljude da pronađu svoj interes kroz samozapošljavanje, da ostanu na tom području i u Hrvatskoj. "Sljedeći korak predstavlja procjena vrijednosti nekretnine te obrada zahtjeva Grada Ivanca", rekao je ministar Marić i najavio da će se taj postupak dovršiti najkasnije za dva mjeseca. 

 Kako je priopćeno iz ministarstva, u prošlih godinu i pol ministar Goran Marić potpisao je 1400 odluka i 830 ugovora koji se uglavnom odnose na davanje državnih nekretnina na korištenje ili njihovo darovanje u vlasništvo općinama, gradovima i županijama.

 S ministrom je u Ivancu bio i državni tajnik Tomislav Boban.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!