BURA OKO VISOKOG BONUSA

'Ministar Hajdaš Donačić želi izolirati Zadar'

22.09.2013 u 13:47

Bionic
Reading

Sprema se smjena vrlo uspješne, ali i pomalo kontroverzne direktorice Zračne luke Zadar Katice Pupić Bakrač. U cijelu priču, po ustaljenom običaju, umiješala se i politika. Bonus od 195 tisuća kuna koji je direktorica sebi dodijelila za uspješno poslovanje, podijelio je javnost, ali i političare. Iako je prije samo nekoliko mjeseci iz Vlade dobivala samo riječi hvale za svoj rad, iz resornog ministarstva sada stiže najava - smjene. Pupić-Bakrač i dalje brani svoju odluku te najavljuje da će novac vratiti tek kada joj ministar Siniša Hajdaš Dončić to naredi pismenim putem.

'Nije u pitanju novac, već je stvar principa i poštivanja međusobno potpisanog ugovora. Ako dobijem pismenu odluku, dužna sam je poštovati. Novac ću vratiti, a svoja prava zaštititi pravnim putem', poručila je Pupić-Bakrač. Iz krugova direktoričine obitelji spominje se i riječ - politički obračun, jer je njezin suprug Marko Pupić-Bakrač vijećnik Akcije Mladih u gradu Zadru, a poznat je po svojim žestokim obračunima s lokalnim HDZ-om, ali i SDP-om. I ovaj put ostao je 'vjeran reputaciji', pa je ministra Hajdaš Dončića optužio da provodi 'zločinačku politiku kojom se pod svaku cijenu nastoji marginalizirati i izolirati Zadar'.
'Udarili smo u temelje njihovog trulog partiokratskog sustava. Kao takvi, najveći smo trn u oku SDP-a i HDZ-a, ne biraju se način i sredstva u obračunu s nama. Svakodnevno smo na njihovom udaru mi i naši najbliži, ali nećemo odustati', istaknuo je Marko Pupić-Bakrač.

Da priča postane zanimljivija, u obranu Katice Pupić-Bakrač stali su lokalni HDZ-ovci. Protiv njezine smjene izjasnili su se i gradonačelnik Božidar Kalmeta te zadarski župan Stipe Zrilić koji je Radio Centru rekao. 'One koje rade dobro, ne treba kažnjavati. Sve ono što je država odredila oko isplate bonusa, neka preispita svoje odluke. Ja osobno smatram da nikome ne treba isplaćivati velike bonuse u ovim vremenima kada se svi skupa nalazimo u krizi, ali naravno, treba i potaknuti i nagraditi one koji žele raditi i koji dobro rade. A Zračna luka i direktorica su radili dobro', kaže Zrilić.

Oglasili su se i oni koje se u ovoj priči, izgleda, najmanje pita. Direktoricu su svojim potpisima podržali svi djelatnici, njih 122, koji podsjećaju da je ona Zračnu luku podigla iz pepela. Preuzela ju je u velikim dugovima, a sad je to uspješna tvrtka sa skoro 500 tisuća putnika godišnje, rekla nam je jedna od djelatnica.

'Mislim da je ona prvenstveno jedna krasna žena. Što se tiče njenih radnih sposobnosti, tu je još izuzetnija. Zašto ona ne bi ostala na tom mjestu kad je već tako dobro vodila ovih 12 do 13 godina', istaknula je jedna djelatnica. Ključ njezine smjene sada je u rukama ministra Hajdaša Dončića jer država ima 55 posto dionica Zračne luke Zadar. Izvanredna skupština trebala je biti održana idući utorak, ali je zbog pogreške u proceduri morala biti otkazana. Je li time kupljeno i vrijeme za konačnu odluku, saznat ćemo vrlo skoro.