dan na burzi

LRH uvjerljivi dobitnik dana nakon najavave pruzimanja od strane Gitone Adriatica

Remisens hoteli Cavtat

Remisens hoteli Cavtat

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je kraj tjedna dočekalo u pozitivnom teritoriju, indeksi su ojačali drug dan zaredom, a i likvidnost je porasla

Indeks CROBEX je porastao 0,4 posto na 1.891,9 bodova, što nije bilo dovoljno da nadoknadi pad s početka tjedna te je na tjednoj razini zaključio u blagom minusu od 0,2 posto. Uži indeks CROBEX10 je ojačao 0,3 posto, dok je od sektorskih indeksa najviše profitirao indeks transportnog sektora, s rastom od 6,6 posto.

Ukupno je protrgovano 10,9 milijuna kuna, pri čemu je polovinu prometa generiralo jedno izdanje. Najviše se trgovalo dionicama Liburnia Riviera Hotela, koje su na prometu od 5,4 milijuna kuna uzletjele 15,9 posto na krilima objave o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanjem kompanije od strane Gitone Adriatic.

Dobre izvedbe su imale i dionice Atlantske plovidbe, čija je cijena ojačala 5,2 posto, te dionice Optima Telekoma, koje su porasle 1,8 posto.

Na strani gubitnika, dionice Valamar Riviere su izgubile 1,1 posto na vrijednosti, dok su dionice FTB Turizma oslabile 0,6 posto.

Dobitnik dana Liburnia Riviera Hoteli +15,9% 4.520,00

Gubitnik dana Valamar Riviera -1,07% 37,10

CROBEX +0,35% 1.891,85

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!