nove suradnje

Končar održao poslovni skup u Crnoj Gori, primio ih i premijer Marković

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 28.02.2020 15:07
  • Objavljeno 28.02.2020 u 15:05
Poslovni skup Končara u Crnoj Gori

Poslovni skup Končara u Crnoj Gori

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Končar

S ciljem jačanja gospodarske suradnje uspješno je održan poslovni skup Končara kojem su prisustvovali ministrica gospodarstva Dragica Sekulić, ministar financija Crne Gore Darko Radunović, ministar prometa i pomorstva Osman Nurković, kao i Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veselko Grubišić.

Delegaciju Končara na čelu s predsjednikom Uprave Gordanom Kolakom na sastanku je primio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković. U narednih pet godina Crnu Goru očekuje veliki investicijski ciklus, pa je sastanak bio prilika za razgovor o projektima u energetskom i prometnom sektoru Crne Gore, ali i o obrazovanju i stručnom usavršavanju mladih.

Osim predstavnika Vlade, akademske zajednice te poslovnih partnera Končara u Crnog Gori, prezentaciji proizvodnih i tehnoloških mogućnosti Končara prisustvovali su i čelni ljudi crnogorskih tvrtki iz područja proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije te iz područja transporta.

Tijekom proteklih desetljeća, Končar je na tržištu Crne Gore prisutan u području transporta (modernizaciji lokomotiva) te u području energetike. Društva Grupe Končar realizirala su brojne projekte izgradnje hidroelektrana te isporučila generatore, transformatore, sustave uzbuda i ostalu opremu iz proizvodnog programa Končar za hidroelektrane (HE) Perućica, HE Piva (Mratinje), HE Liverovići, HE Glava Zete itd. Prodaja na tržištu Crne Gore u posljednjih nekoliko godina najvećim se dijelom odnosi na isporuke opreme, prvenstveno proizvodnog programa društava Mjerni transformatori te Distributivni i specijalni transformatori.

'Malo je tvrtki u regiji koje se, poput nas, mogu pohvaliti gotovo stoljetnom tradicijom tijekom koje smo dobili povjerenje kupaca u više od 100 zemalja svijeta, na svim kontinentima. Ponosni smo što je na tržištu Crne Gore Končar svoj ugled uspješno počeo graditi prije sedam desetljeća, a vjerujemo da svojim iskustvom, stručnim znanjem i proizvodnim mogućnostima možemo odgovoriti na izazove daljnjeg razvoja elektroenergetskog sustava te tračničkog prijevoza Crne Gore', Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!