TRAČAK NADE ZA FIŽULIĆA

Ključni vjerovnici prihvatili plan spašavanja Magme

23.11.2011 u 11:03

Bionic
Reading

Ključni vjerovnici prihvatili su Fižulićev plan restrukturiranja Magme, koji uključuje odgodu plaćanja na rok od 10 godina s počekom i pretvaranje potraživanja u dioničke udjele

Velik dio dobavljača i sve banke čija su pismena očitovanja do 22. studenog stigla na adresu Društva, dali su svoju suglasnost i na taj način podržali plan operativnog, financijskog, vlasničkog i upravljačkog restrukturiranja Magme, priopćeno je putem Zagrebačke burze.

U Magmi očekuju da će i preostali vjerovnici do kraja tjedna pismenim očitovanjima podržati plan restrukturiranja.

Planom se vjerovnicima nudi zamjena potraživanje za udjele u dioničkoj glavnici društva i reprogram postojećih kreditnih obveza na rok od deset godina s počekom od jedne godine. U vlasnički kapital pretvorile bi se Magmine obveze za komercijalne zapise u visini 78 milijuna kuna te dio dugova prema dobavljačima od 90,3 milijuna kuna.

Bankama bi se isplatili dugovi tijekom 10 godina, a državi i gradskim institucijama kroz tri godine, uz poček od jedne godine.

Magmi je blokiran račun još od srpnja, kada nije bila u mogućnosti isplatiti tranšu komercijalnih zapisa koji su najvećim dijelom u vlasništvu PBZ-a, Zagrebačke banke i Raiffeisen banke.