STIGLE TRI PONUDE

Kinezi zainteresirani za Dalmacijavino

11.04.2012 u 10:13

Bionic
Reading

Za posrnulu splitsku tvrtku Dalmacijavino nad kojom je pokrenut stečajni postupak stigla su tri pisma namjere zainteresiranih investitora, doznaje Business.hr

Prema neslužbenim informacijama, jedna ponuda stigla je od investitora iz Kine, koji je već posjetio Agenciju za upravljanje državnom imovinom. Ishod razgovora nije poznat, a očito je da se država koja je kao vlasnik Dalmacijavina podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka ne žuri s traženjem kupca za splitsku tvornicu koju može prodati tijekom stečajnog postupka.

Zahtjev za stečaj država temelji na blokadi računa Dalmacijavina koja traje više od 800 dana, a neizvršene osnove za plaćanje na računu iznose 283 milijuna kuna. Najveći vjerovnik je država, koja ukupno potražuje 893 milijuna kuna, a najveće stavke su neplaćene trošarine i PDV, a zatim doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Istovremeno, država je kao vlasnik Dalmacijavina dužna njegovim radnicima, i to šest zadnjih plaća, što iznosi 20-ak milijuna kuna.