ŠOPING U CENTRU

Kerum kupio kino i 9 lokala u Zagrebu

06.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Kontroverzni splitski poduzetnik Željko Kerum prije nekoliko dana kupio je kino Central u Petrinjskoj ulici u Zagrebu te još devet poslovnih prostora u Teslinoj i Praškoj ulici

Poslovne prostore u strogom centru Zagreba Kerum je kupio za 8.000 eura po kvadratu, no ne misli ih zadržavati nego prodati za 15.000 eura. Tvrdi da je za već polovinu prostora pronašao kupce.

Kino Central koje se nalazi na atraktivnoj lokaciji pedesetak metara od Trga bana Josipa Jelačića kupio je od tvrtke Kinematografi, a prema Jutarnjem listu, platio ga je oko milijun eura.

Nedavno je preuzeo i cafe bar Buldog za kojeg je, bivšem vlasniku Albertu Papi pritisnutom poreznim dugovima, isplatio oko četiri milijuna eura. Kerum je kupio i kafić Lažni svjedok, poznato okupljalište odvjetnika i sudaca, koje namjerava prenamijeniti u restoran, te već dugo godina zatvoren restoran Šumski dvor

Osim novih ulaganja, Kerum u Zagrebu već ima 12 dućana, a od odvjetnika Ante Nobila i poduzetnika Miće Carića kupio je zgradu bivše tvornice Nada Dimić te planove za gradnju Poslovnog centra Krešimir koje su napravili Nobilo i Carić, a u taj projekt uložio je oko 2,5 milijuna eura. No 2007. godine zgrada tvornice koja je zaštićeni spomenik urušila se, što je zaustavilo gradnju.