početkom travnja

Kerumova zemljišta u Supetru i u Starom Gradu na 'bubnju' za oko 150.000 eura

18.03.2024 u 09:31

Bionic
Reading

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. izvijestila je da su ročišta za prodaju Kerumovih nekretnina u Starom Gradu i Supetru zakazana za početak travnja te da je ukupna cijena za nešto manje od 12.500 četvornih metara zemljišta utvrđena na oko 153.000 eura

Nekretnina najveće utvrđene vrijednosti od 74.484 eura jest zemljište od 7236 ''kvadrata'' oko 400 metara južno od naseljenog dijela Supetra na Braču koje je, kako se navodi, ''u naravi vinograd obrastao raslinjem'' koji ide ''na bubanj'' 4. travnja.

Na istom ročištu na splitskom Trgovačkom sudu prodavat će se i više parcela od ukupno 5024 četvorna metara oko 800 metra južno od Supetra koje su ''u naravi pašnjak, maslinik, vinograd i potok, sada obrasle raslinjem'' utvrđene vrijednosti od 51.714 eura što je ujedno i cijena ispod koje se ta nekretnina ne može prodati na toj dražbi.

S druge strane, pak, 184 ''kvadrata'' građevinskoga zemljišta u Starom Gradu na Hvaru na ročištu zakazanom za 3. travnja na splitskom Trgovačkom sudu prodavat će se po 27.420 eura i ''ispod te vrijednosti ne može se prodati na ovoj dražbi.''

Prije posljednje zakazanih ročišta stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. Natalija Mladineo izvijestila je da na ročište za Kerumovu nekretninu u Starom Gradu održanom krajem veljače nije pristupio ni jedan ponuđač, a nije pristigla niti jedna pisana ponuda ili uplata jamčevine.

Posljednja ročišta i sudske odluke uslijedile su nakon rješenja kojim se zemljište Keruma d.o.o u stečaju u Lori dosudilo njegovoj supruzi – ponuditeljici i razlučnoj vjerovnici Fani Kerum koja je na javnoj dražbi za tu nekretninu ponudila 13.692 eura, odnosno desetinu procijenjene vrijednosti.

Prodaja je uslijedila nakon što je stečajna upraviteljica Keruma d.o.o lani u rujnu predložila Trgovačkom sudu u Splitu donošenje rješenja o prodaji građevinskog zemljišta u Lori od nešto više od 320 četvornih metara procijenjene vrijednosti od 136.928 eura.

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo predložila je prodaju te nekretnine uz odgovarajuću primjenu pravila ovršnog postupka o nekretninama te je u dokumentu istaknula da je na navedenom zemljištu upisano i razlučno pravo u korist tvrtke Coast d.o.o, kojoj je, pak, direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.

Osim prodaje zemljišta u Lori, stečajna upraviteljica Keruma d.o.o u siječnju je izvijestila i da su na javnoj dražbi prodana dva od četiri oglašena spremišta te tvrtke u Zadru, a najavila je i oglašavanje prodaje zemljišta na Hvaru te nastavak prodaje zemljišta i nekretnina u Drnišu.