softverska kompanija

Katarina Šiber Makar nova predsjednica Uprave IN2

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 18.01.2018 12:55
  • Objavljeno 18.01.2018 u 12:55
Katarina Šiber Makar

Katarina Šiber Makar

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: IN2

Dosadašnja članica Uprave IN2 Katarina Šiber Makar nova je predsjednica Uprave ove softverske kompanije. Do promjene na vrhu ove domaće tvrtke dolazi nekoliko dana nakon što je IN2 kupila kanadska tvrtka Constellation Software Inc.

'IN2 je jedna od najdugovječnijih i najvećih informatičkih tvrtki u regiji. Tvrtka ima impresivnu bazu zadovoljnih korisnika i izvanredne ljude. Takav uspjeh i potencijal rijetka su pojave u bilo kojoj industriji, i predstavljale bi izazov za svakoga. Prioritet mi je da IN2 nastavi poslovati i rasti sa svim pozitivnim osobinama koje cijene naši zaposlenici i klijenti, dok nam pripadnost globalnoj CSI grupaciji sada otvara i posve nove, uzbudljive mogućnosti razvoja. Kroz daljnji razvoj IN2 želimo pružati usluge i softverska rješenja koja na najbolji način zadovoljavaju poslovne potrebe naših klijenata i biti jedan od nositelja procesa digitalizacije u gospodarstvu i javnim servisima', rekla je Katarina Šiber Makar.

Kompanija Constellation Software Inc. preuzela je IN2 grupu preko svoje tvrtke kćeri Vela Operating Group, a IN2 će nastaviti  djelovati kao samostalna grupa  s jakim fokusom na postojeće klijente i tržišta u kojima je IN2 grupa i sad prisutna. Uz to će se kroz proces suradnje i integracije s Vela grupom jačati kompetencije i tržišni potencijal kroz iskustva i mogućnosti koje nudi CSI. Constellation Software Inc. globalna je grupa sa sjedištem u Kanadi te ima preko 13 tisuća zaposlenika koji rade u više od samostalnih 200 tvrtki na pet kontinenata.

Ante Mandić, osnivač IN2 i dosadašnji vlasnik,  postigao je dogovor o akviziciji IN2 grupe s kanadskom grupacijom Constellation Software vodeći se motivom da IN2 zadrži autonomiju i svoje ključne vrijednosti te osigura kompaniji mogućnosti za daljnji rast poslovanja. Ante Mandić ostat će aktivan u IN2 grupi u ulozi Savjetnika uprave za razvoj poslovanja.

Katarina Šiber Makar

Katarina Šiber Makar

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: IN2

Katarina Šiber Makar članica je uprave u IN2 grupi od lipnja 2016. Na to mjesto je došla iz Deutsche Telekoma u kojem je bila EU dopredsjednica za digitalnu transformaciju u 12 zemalja grupe. Prije toga bila je na upravljačkim pozicijama u Hrvatskom Telekomu, T-Mobileu, Barr Pharmaceuticalsu i Plivi. Uz diplomu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu ima magisterij iz ekonomije i doktorat iz područja informacijskih sustava i telekomunikacija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!