NASTAVAK ŠIRENJA

IN2 grupa preuzela zagrebačku tvrtku Pardus

25.04.2017 u 12:30

Bionic
Reading

Preuzimanjem većinskog udjela u zagrebačkoj softverskoj tvrtki Pardus, jedna od najvećih hrvatskih softverskih grupacija IN2 grupa nastavila je sa širenjem. IN2 grupa trenutno zapošljava preko 600 ljudi u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Albaniji u kojima ima ukupno 13 tvrtki

Pardus ovim postaje 14. članica Grupe i njegovim preuzimanjem IN2 će proširiti svoj portfelj proizvoda, usluga i tehnologija, priopćio je IN2 u utorak. Pardus je poznat po softverskim rješenjima za upravljanje laboratorijima te održavanje i pretragu profila DNK koja koriste pojedine policije. Ima veliko iskustvo u uporabi softverskih alata tvrtke Prolifics, koji su objedinjeni pod nazivom Panther. Ovim alatima izgrađeni su neki od najzahtjevnijih informacijskih sustava u Hrvatskoj.

Pardus je osnovan je 2001., a 2015. zapošljavao je 10 ljudi, ostvario 6,05 milijuna kuna prihoda i 1,40 milijuna kuna dobiti.

'Drago mi je da je IN2 Grupa dobila novog člana. Vjerujem da će Pardus koristeći našu znatno veću prisutnost na regionalnom i globalnom tržištu poboljšati i proširiti svoju korisničku bazu. Logično je da će im grupni resursi i kompetencije pomoći u bržem i lakšem tehnološkom i funkcionalnom usavršavanju izuzetno kvalitetnih IT rješenja zbog kojih smo ih i preuzeli', rekao je Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupe.

IN2 je osnovan 1992. i od tada bilježi kontinuiran rast u regiji organski i kupnjom drugih tvrtki. S preuzimanjem drugih tvrtki započeo je 2007. akvizicijama varaždinske Igee, zagrebačkog InfoOpusa i pulskog Grada. Četiri godine kasnije preuzima osječki Lab-net, a 2014. beogradsku Actaviju.