ODLAZAK U MIROVINU

Juraj Hrvačić prodao svoje radijsko carstvo

Bionic
Reading

Juraj Hrvačić, dosadašnji suvlasnik dvaju navjećih radija u zemlji, prodao je svoje medijsko "carstvo" i povukao se u mirovinu.

Hrvačić je svoj udio u tvrtki Radio Croatia (Narodni radio) prodao Ivanu Jurić-Kaćuniću koji je od 2012. direktor tog društva, dok je udio u tvrtki Obiteljski radio (Antena) prodao Hrvoju Barišiću, dosadašnjem direktoru Obiteljskog radija.

'Okrenuo sam novi list i od 1. srpnja sam u mirovini. Prodao sam udjele u radijima i sada se odmaram', kazao je Poslovnom dnevniku donedavni vladar hrvatskog etera Juraj Hrvačić, a razloge povlačenja obrazložio je godinama i problemima sa zdravljem.

'Činjenica je da svojim partnerima prepuštam uvjerljivo najbolje radio postaje, kako po slušanosti tako i po dosegu. Taj je uspjeh rezultat timskog rada, ali i povjerenja prema suradnicima. Iako je nezahvalno izdvajati pojedince, za programski uzlet radija Antene i Narodnog radija koji je prije tri godine bio u kritičnom položaju, zasigurno su najzaslužniji moj sin (Juraj Hrvačić mlađi) i glavna urednica Media servisa, Jasna Fila', poručio je Hrvačić koji nije htio komentirati daljnje planove svoga sina koji također odlazi s radija, a trenutno je na odmoru u SAD-u.

Hrvačić nije htio otkriti niti iznos za koji je prodao udjele na radijima. Nagađanja kako će radio stanice zapravo preuzeti Miroslav Kutle, koji navodno stoji iza ovih dvaju direktora, oštro je demantirao.