nema kraja

Još jedan trgovački lanac u Njemačkoj odlazi u stečaj

01.12.2023 u 08:32

Bionic
Reading

Trgovac sportskom opremom SportScheck, koji je dio Signa Holdinga, pokrenuo je stečaj

Tvrtka, koja ima 34 podružnice diljem Njemačke i godišnji promet od oko 350 milijuna eura, objavila je da je SportScheck nesolventan nakon što je Signa Holding pokrenula stečaj, javlja Fenix.

Tajming nije mogao biti gori zato što je SportScheck trebao preuzeti britanski Frasers Group. Modaliteti s prethodnim vlasnikom Signom bili su dogovoreni već sredinom listopada. Međutim, preuzimanje još nije bilo dovršeno. Sada je posao opet doveden u pitanje.

Budući da Signa više ne može ispunjavati svoje obveze prema Sportschecku zbog nesolventnosti, sama podružnica u Münchenu odlazi u stečaj.

'Frasers Group želi ostati pri preuzimanju tvrtke koju je osnovao Otto Scheck u Münchenu nedugo nakon Drugog svjetskog rata. Ali zbog trenutne nelikvidnosti, proces prodaje mora krenuti ispočetka. Mogli bi se javiti i drugi zainteresirani. Zbog toga je SportScheck siguran da će pronaći novog, jakog partnera koji će osigurati dugoročnu stabilnost tvrtke', kažu u tvrtki.

Za kupce se za sada ništa neće promijeniti. 34 poslovnice SportSchecka diljem zemlje ostaju otvorene. Internetska bi se prodaja također trebala nastaviti kao i obično, obećava šef SportSchecka Matthias Rucker.

Rucker stečaj vidi kao priliku za održivo jačanje tvrtke s ugovornim partnerima i vjerovnicima.