posljedice lockdowna

Krizna godina za modnu industriju: U stečaj odlazi još jedan poznati brend

17.11.2023 u 10:39

Bionic
Reading

Velikom broju modnih tvrtki koje su ove godine bile primorane pokrenuti stečajni postupak pridružio se još jedan austrijski igrač. Nakon 30 godina u stečaj odlazi poznati modni brend Blaumax kojem je sjedište u Austriji

Modna tvrtka Blaumax podnijela je zahtjev za stečaj. Kao razlozi stečaja navode se pad prodaje uslijed pandemije u 2020. i 2021. i rast cijena u proizvodnji, piše Merkur.de.

Proces restrukturiranja bez samoupravljanja otvoren je na sudu u Korneuburgu, priopćilo je Alpsko udruženje vjerovnika. Stečajem je pogođeno devet zaposlenika i oko 40 vjerovnika. O visini obveza još se ništa ne zna. Planom restrukturiranja tvrtka želi smanjiti dugovanja i nastaviti s poslovanjem. Prošlogodišnji deficit tvrtke bio je 270.000 eura.

Blaumax dizajnira modu za muškarce i žene od ranih 90-ih. Prema informacijama modne tvrtke, modna tvrtka uglavnom prodaje žensku odjeću. Glavno tržište im je Njemačka. Blaumax se stečajem pridružuje dugom popisu modnih tvrtki koje su već ove godine zapale u financijske poteškoće.