prema adac-u

Jedini splitski kamp uvršten među najbolje u Europi, dobio titulu 'Superplatza'

22.01.2024 u 12:37

Bionic
Reading

Njemački autoklub ADAC uvrstio je Kamp Stobreč Split među najbolje europske kampove koji nose titulu Superplatz, kojom se može pohvaliti 190 kampova u Europi, priopćeno je u ponedjeljak

Za dobivanje titule Superplatz trebali su biti udovoljeni svi kriteriji ADAC-a čiji inspektori, baš poput onih Michelinovih, osobno i bez najave obilaze kampove. Kamp Stobreč Split ostvario je najbolje ocjene u svih pet kategorija: uređenost, mogućnost kupanja, slobodno vrijeme, opskrbljenost sadržajima i gastro ponudom te sanitarije, navodi se u priopćenju.

Kamp Stobreč Split je jedini kamp na splitskom području što to priznanje čini još ekskluzivnijim i važnijim ne samo za lokalnu i nacionalnu turističku sliku nego i za međunarodni branding Splita i Hrvatske.

"Ovo je dokaz da se može revitalizirati čitava destinacija i osnažiti niz novih tržišnih segmenata koji jamče cjelogodišnju aktivnost", izjavio je voditelj kampa Ivica Tafra.

Kamp se prostire na pet hektara, ima 55 mobilnih kućica od čega su dvije namijenjene osobama s invaliditetom i 208 parcela sa strujom, vodom i odvodnjom kao i 52 kamp mjesta. Kapacitet mu je 1100 gostiju, a u prošloj godini su ostvario je više od 148 tisuća noćenja.

  • +10
Kamp Stobreč Split Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mario Alajbeg

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i certifikata.

ADAC je njemački i europski automobilski klub s više od 18 milijuna članova, a poseban segment u poslovanju te organizacije čini kampiranje.

O legitimitetu i ugledu ADAC-ovog vodiča za turiste dovoljno govori i činjenica da se on kolokvijalno naziva i kamperskom biblijom, dok Superplatz oznaka za kampiste nerijetko biva važnija od službene kategorizacije kampa.