lascivna e-pošta

Iz Microsofta procurili vrlo neugodni mailovi za Billa Gatesa

18.10.2021 u 20:23

Bionic
Reading

Deset godina prije nego što je napustio vodstvo Microsofta, Bill Gates bio je upozoren od dvoje visokih menadžera zbog neprimjerenih mailova koje je slao jednoj zaposlenici kompanije, piše The Wall Street Journal

Dok je još bio predsjednik uprave Microsofta, Gates i jedna zaposlenica razmjenjivali su lascivnu e-poštu, izvijestio je Journal. U to je vrijeme Gates bio oženjen. Kad su se suočili dva rukovoditelja tvrtke, Gates navodno nije porekao razmjenu poruka i rekao da će prekinuti tu interakciju. Rukovoditelji su obavijestili neke članove Microsoftovog odbora, no odbor je na kraju odlučio da budući da nema fizičke interakcije između žene i Gatesa, nisu potrebne dodatne radnje.

Kao odgovor na zahtjev za komentar od strane The Vergea, glasnogovornik Microsofta potvrdio je točnost izvješća časopisa, ali nije ponudio daljnji komentar. No, glasnogovornik tvrtke Frank Shaw rekao je za Journal da je 2008. tvrtka obaviještena o razmjeni e-pošte koja se dogodila 2007. godine. Zaposlenica se nije žalila na incident, rekao je Shaw za Journal. Opisao je e -poštu kao "flert", ali "ne otvoreno seksualnu" i rekao je da je Gates razgovarao o susretu sa zaposlenicom izvan posla.

Glasnogovornik Gatesa dao je sasvim suprotnu izjavu za The Verge: „Ove tvrdnje su lažne, reciklirane glasine iz izvora koji nemaju izravno saznanje, a u nekim slučajevima imaju značajan sukob interesa ”.

Godine 2019. neki su članovi Microsoftovog odbora sugerirali da bi Gates trebao odstupiti jer se vodila istraga o navodnoj aferi sa zaposlenicom. Gates je podnio ostavku u odboru u ožujku 2020., prije nego što je istraga završena. Zaposlenica je navodno u pismu odboru napisala da je imala višegodišnji seksualni odnos s Gatesom. On i Melinda French Gates, koji su bili u braku 27 godina, u kolovozu su dovršili razvod.

  • +8
Bill i Melinda Gates Izvor: EPA / Autor: JULIEN DE ROSA

Razvod između Billa Gatesa i Melinde French Gates, dvoje utemeljitelja jedne od najvećih privatnih humanitarnih zaklada, službeno je zaključen ovoga ljeta.

Zahtjev za razvod bračni par je podnio 3. svibnja nakon 27 godina braka, ali su oboje obećali da će nastaviti zajedno filantropski rad.

Njihova zaklada službenog naziva Bill & Melinda Gates Foundation sa sjedištem u Seattleu, postala je jedan od najutjecajnijih i najsnažnijih pokretača za globalno javno zdravlje i u protekla dva desetljeća potrošila je više od 50 milijarda dolara u borbi protiv siromaštva i bolesti.

Gatesovi su provodili diljem svijeta hvaljene programe na iskorjenjivanju malarije i polija dječje pothranjenosti te investirali u istraživanje lijekova.

Zaklada je lani obećala oko 1,75 milijarda dolara pomoći za suzbijanje covida-19.