ZAVRŠNI KORAK

Ina i PPD zaključili prodaju: Turski Yildrim preuzima Petrokemiju

28.04.2023 u 12:14

Bionic
Reading

Ina i PPD uspješno su zaključili prethodno najavljenu transakciju s turskom grupom Yildrim u vezi kupoprodaje njihovih poslovnih udjela u Terra Mineralna Gnojiva d.o.o., izvijestila je kratko Ina u petak putem Zagrebačke burze

Po ispunjenja svih uvjeta iz kupoprodajnog ugovora, prodaja poslovnih udjela u kompaniji Terra Mineralna Gnojiva, partnerskom društvu u vlasništvu PPD-a i Ine, koja drži 54,52 posto dionica Petrokemije, turskoj grupaciji Yildrim, uspješno je okončana, dodaje se u objavi.

Inače, kompanija Yildrim je početkom studenog prošle godine potpisala kupoprodajni ugovor s Inom i PPD-om o preuzimanju njihove tvrtke Terra Mineralna Gnojiva i time njihovog većinskog udjela.

Uz Terra Mineralna Gnojiva, koja ima 54,52 posto udjela u Petrokemiji, u vlasništvu kutinske tvornice mineralnih gnojiva su Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) koji ima 17,9 posto udjela, dok je 12,73 posto na skrbničkom računu u HPB-a u ime Fonda za financiranje razgradnje Nuklearne elektrane Krško, 9,09 posto dionica ima Janaf, a 5,45 posto je na PBZ skrbničkom računu. Sama Petrokemija je vlasnik 0,08 posto udjela, a preostali udjeli u vlasništvu su malih dioničara.