INVESTICIJSKI FONDOVI

Imovina Erste Adriatic Bonda premašila milijardu kuna

07.09.2016 u 12:58

Bionic
Reading

Investicijski fond Erste Adriatic Bond premašio je iznos od milijardu kuna imovine, čime je dodatno učvrstio poziciju najvećeg obvezničkog fonda u Republici Hrvatskoj, izvijestili su iz Erste banke

Imovina fonda na dan 6. rujna 2016. iznosila je 1.036,547.367,73 kuna, dok je ostvareni prinos od početka godine do 6. rujna 2016., iznosio 4,8 posto.

'Od svog osnutka Erste Adriatic Bond privukao je velik broj klijenata, prvenstveno fizičkih osoba, ali i domaće i inozemne institucionalne ulagače. Iznimno smo zadovolji dosadašnjim ostvarenim rezultatima, kako zbog rasta imovine, tako i zbog ostvarenih prinosa. Na ovaj način dodatno smo potvrdili poziciju Erste Asset Managementa kao jednog od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u našoj zemlji, ali i cijeloj jugoistočnoj Europi. Ono što nas također veseli je da trenutno tri naša fonda imaju imovinu veću od milijarde kuna', naglasio je ovom prigodom Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa.

Erste Adriatic Bond namijenjen je konzervativnijim ulagačima, fizičkim i pravnim osobama kojima je cilj ostvariti odgovarajući prinos ulaganjem sredstava na preporučeno razdoblje od barem dvije godine, uz umjerenu razinu rizika. Fond pretežno ulaže u dužničke vrijednosne papire i instrumente tržišta novca na području Republike Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Rumunjske, Mađarske i Bugarske.

Ukupna imovina pod upravljanjem Erste Asset Managementa u Republici Hrvatskoj, uključujući uslugu upravljanja privatnim portfeljima, na dan 6. rujna 2016. iznosila je više od 4,37 milijardi kuna, što od čega je 3,67 milijardi u UCITS fondovima, 237 milijuna u alternativnim fondovima, te 473 milijuna u individualnim portfeljima. Imovina pod upravljanjem tijekom 2016. godine porasla je preko 30 posto.