POMOĆ PODUZETNICIMA

Hrvatski izvoznici ukinuli članarinu od ožujka do lipnja

01.04.2020 u 19:39

Bionic
Reading

Upravni odbor udruge Hrvatskih izvoznika na telefonskoj sjednici u srijedu odlučio je privremeno ukinuti članarine članovima te udruge s ciljem pomoći hrvatskom gospodarstvu

Kako se navodi u priopćenju, odluka o trajnom oprostu članarine odnosi se za razdoblje od ožujka do lipnja 2020. godine odnosno na tri mjeseca, uz mogućnost daljnjeg produljenja ovisno o razvoju situacije uzrokovane Covid-19 virusom.

Upravni odbor HIZ-a, kao izvršno tijelo HIZ-a, donosi odluku o privremenom ukidanju članarine članovima HIZ-a radi teške gospodarske situacije uzrokovanom koronavirusom, a s ciljem pomoći i solidarnosti hrvatskom gospodarstvu, zaključuje se u priopćenju.

Prije nekoliko dana je i Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore (HOK) donio odluku kojom traži Skupštinu da oslobodi sve obrtnike plaćanja komorskog doprinosa u slijedeća tri mjeseca, počevši od 1. travnja 2020. godine, priopćeno je iz HOK-a.

Također, i Hrvatska gospodarska komora (HGK) privremeno je, za iduća tri mjeseca odnosno dok god bude potrebno, ukinula obvezu plaćanja članarine tvrtkama kojima je onemogućeno poslovanje zbog epidemije koronavirusa.