HRVATSKA POŠTANSKA BANKA

HPB dovršio prilagodbu na euro, dostupne su sve usluge, kreće i isplata mirovina

02.01.2023 u 10:05

Bionic
Reading

Nakon novogodišnjeg vikenda u kojem su provedene završne prilagodbe sustava na euro, klijentima HPB-a dostupne su sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima, poslovnice rade redovno, a isplata mirovina danas 2. siječnja 2023.

Hrvatska poštanska banka je u potpunosti realizirala sve aktivnosti prelaska na novu valutu euro čime je uspješno završen ovaj kompleksan i zahtjevan proces, izvijestili uz Banke. Konverzija kuna u eure je uspješno završena te su nakon novogodišnjeg vikenda u kojem su provedene završne prilagodbe sustava na euro, klijentima dostupne sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima Banke.

'Iznimno smo ponosni na sve naše kolegice i kolege koji su svojim angažmanom tijekom cijele prethodne godine i pogotovo migracijskog vikenda omogućili ovaj veliki uspjeh Banke. Poslovnice HPB-a rade po redovnom radnom vremenu, a isplata mirovina je, iznimno, zbog prilagodbe na euro, omogućena danas 2. siječnja 2023. te se od veljače redovna mirovinska primanja nastavljaju isplaćivati prvog dana u mjesecu. U tijeku je prilagodba bankomata, a od 1. siječnja 2023. na njima je moguće podići isključivo eure. Od 15. siječnja 2023. cijela mreža HPB bankomata bit će prilagođena na euro, a do tog datuma omogućeno je podizanje gotovine debitnim karticama fizičkih osoba na svim bankomatima u RH bez naknade', izvijestili su iz HPB-a.

Radi lakšeg snalaženja, na www.hpb.hr objavljena je interaktivna karta dostupnih bankomata u Hrvatskoj. HPB će tijekom 2023. za sve potrošače mijenjati gotov novac kune za gotov novac eura uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i bez naknade, neovisno o količini novčanica i kovanica koje se mijenjaju. U slučaju potrebe zamjene većih iznosa gotovine, obvezna je najava i dogovor u Banci. 

Svojim klijentima Banka će tijekom 2023. omogućiti i zamjenu gotovog novca kune u euro polaganjem na račun uz primjenu fiksnog tečaja konverzije. 'Našim klijentima želimo uspješno poslovanje u novoj nacionalnoj valuti te ih nastavljamo informirati o svim relevantnim promjenama vezanima uz prelazak na euro i važnima za nastavak suradnje s Bankom', poručuju iz HPB-a.