SAMO DVA OD PET DRUŠTAVA U PLUSU

Holding Đuro Đaković u gubitku većem od 9 mil. kn

  • Autor: Sanja Rapaić
  • Zadnja izmjena 03.05.2010 16:03
  • Objavljeno 03.05.2010 u 15:28
Đuro Đaković Alatnica

Đuro Đaković Alatnica

Izvor: tportal.hr / Autor: Sanja Rapaić

Za razliku od istog razdoblja prošle godine, kada je ostvarena dobit od 276.000 kuna, ove godine je Đuro Đaković holding u prvom kvartalu ostvario negativan financijski rezultat, tj. u razdoblju od siječnja do ožujka poslovao s gubitkom od čak 9,4 milijuna kuna. Konsolidirani gubitak grupacije Đuro Đaković iznosi 10,1 mil. kuna, a od ukupno sedam društava koja djeluju unutar grupacije, samo su dva iskazala pozitivan financijski rezultat

Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 34,9 milijuna kuna i porasli su za 79,8 posto na godišnjoj razini, dok su ukupni rashodi ostvareni u iznosu od 44 ,4 mil. kuna i veći su za 131,6 posto.
Većinu prihoda čine prihodi od prodaje koji su porasli za 106,7 posto, na 32,8 milijuna kuna.

Grupacija Đuro Đaković ostvarila je u razdoblju od siječnja do ožujka ove godine negativan financijski rezultat. Ukupni konsolidirani prihodi ostvareni su u iznosu 88,38 milijuna kuna, a ukupni rashodi u iznosu od 98,5 milijuna kuna. Konsolidirani gubitak grupacije poslije oporezivanja iznosi 10,1 mil. kuna.

'Glavni razlog gubitka Đuro Đaković holdinga d.d. su ostvareni gubici u društvima u našem većinskom vlasništvu. Isti su rezultat nedovoljne zaposlenosti kapaciteta, što je pak rezultat još uvijek nedovoljne potražnje inozemnog tržišta za našim proizvodima. U dijelu poslovanja se osjeća oporavak tržišta, što rezultira i povećanjem ugovaranja poslova u našim branšama - teretni vagoni, komponente za industriju i energetiku. U prvom polugodištu MORH-u su predana i prva borbena oklopna vozila proizvedena u našim halama te smo ušli u serijsku proizvodnju. Time se u ĐĐ Specijalna vozila bitno povećava i zaposlenost kapaciteta u namjenskom programu', stoji u izvješću Uprave o poslovanju i stanju u Holdingu i grupaciji Đuro Đaković, koje potpisuje predsjednik Uprave Zdravko Stipetić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi