sportska oprema

Hervis u 15 godina rada u Hrvatskoj otvorio 15 trgovina, u planu su tri nove

05.05.2022 u 15:16

Bionic
Reading

Prošlo je 15 godina otkako je otvorena prva Hervis trgovina sportskom opremom u Hrvatskoj. Danas ih je već 15, a ove se godine otvaraju i tri nove. Hervis trgovine su tijekom svih ovih godina kupcima omiljena adresa za kupovinu sportske opreme za trčanje, planinarenje, biciklizam, skijanje, fitnes i druge sportove. Hervis broji gotovo 200 zaposlenika.

'Hervis je u Hrvatskoj počeo s radom 2007. godine kada je otvorio vrata svoje prve sportske trgovine u trgovačkom centru City Center One West na zagrebačkom Jankomiru. U to vrijeme u Hrvatskoj nije bilo sportskih dućana velikog formata tako da smo probijali led. U skladu s našim sloganom, već 15 godina podržavamo sport i zdrav način života', komentirao je Aleš Černe, direktor Hervisa za Sloveniju i Hrvatsku.

'Nakon 15 godina, Hervis je danas jedan od najvećih i najvažnijih trgovaca sportskom opremom u Hrvatskoj, koji u trgovinama i online sportašima nudi sve što im je potrebno za sportske aktivnosti. Unatoč epidemiji, Hervis je 2021. godine ostvario više od 33 milijuna eura godišnjeg prometa. Zbog pandemije koronavirusa udio online prodaje značajno je porastao posljednjih godina i trenutno je već dvoznamenkast', priopćeno je.

Hervis je online prodaju predstavio kupcima već 2011. godine. Do danas je doživjela radikalan razvoj i brojne promjene. U Hervis online trgovini kupac na jednom mjestu može dobiti sve proizvode širokog asortimana iz fizičkih trgovina. U pojedinim segmentima kupcima su za lakši izbor dostupni konfigurator tenisica za trčanje, konfigurator skija, a povremeno i online savjetovanje uživo.

Uz sve najznačajnije svjetske brendove, potrošači mogu birati i neke od brojnih poznatih brendova iz regije, poput Roga sa svojim nezamjenjivim pony biciklom, brojnih proizvoda brenda Alpina ili proteini.si. Osim spomenutih brendova, ove godine ekskluzivno su u ponudi i Elan bicikli - što je novost na tržištu. Ponuda uključuje i neke druge ekskluzivne brendove, kao što su Kilimanjaro s dodacima od glave do pete za sve planinare, Benger sa svojom linijom funkcionalne odjeće za sva godišnja doba, X Fact s linijom bicikala i biciklističkih dodataka te Cygnus s trendi artiklima za sve mlade. Popularni brend Kilimanjaro, poznat je po svojim vrhunskim organskim materijalima usmjerenim na održivost i zaštitu prirode.

'Kupce podržavamo organizacijom treninga trčanja i pripremama za maratone, u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom organiziramo obiteljske planinarske izlete, izvodimo skijaške testove, te ih u trgovinama mazimo nizom inovativnih ponuda, poput tzv. 'Boot fittinga', analize stopala koja olakšava pronalaženje odgovarajuće obuće za skijaško trčanje ili zimsko skijanje', komentirao je Černe.

Krajem ove godine, u sklopu 15. obljetnice, Hervis priprema i potpuno novi koncept programa vjernosti koji će u posebnoj modernoj aplikaciji biti dostupan svim članovima vjerojatno najvećeg sportskog kluba u zemlji – Hervis SportsCluba.

Kompletnom renovacijom svojih poslovnica, koju su započeli prošle godine, Hervis slijedi i novi koncept dizajna trgovina koji se fokusira na sportske svjetove - trčanje, biciklizam, planinarenje, fitness, skijanje, turno skijanje i Info Point.

'U godini slavlja razmazit ćemo naše kupce koji su nam, osim zaposlenika, zapravo omogućili obilježavanje ovog časnoga jubileja. Mjesec svibanj bit će prilika za posebno povoljnu kupovinu u svim Hervisovim trgovinama, kao i online, a u duhu obljetnice kupci će uz brojne druge pogodnosti dobiti čak 15 posto dodatnog popusta na odabrane, pa i već snižene proizvode', ističe Černe.