OKONČANO SPAJANJE

H1 Telekom i Optima Telekom postali jedna kompanija

02.08.2017 u 08:56

Bionic
Reading

Pripajanje H1 Telekoma Optima Telekomu završeno je u utorak, pa te dvije kompanije od danas djeluju udruženo, priopćio je Optima Telekom

Na temelju rješenja o pripajanju Trgovačkog suda, u Zagrebu je danas zaključeno pripajanje H1 Telekoma Optima Telekomu. Od sada dvije kompanije djeluju udruženo, kao jedna kompanija, pod imenom Optima telekom, kaže se u priopćenju.

"Nakon provedbe pripajanja pred nama je realizacija svih sinergijskih potencijala koji će osigurati povećanje poslovne efikasnosti i još uspješnije buduće poslovanje Optima Telekoma. To će donijeti značajno veću vrijednost dioničarima, ali i još kvalitetnije i atraktivnije opcije za korisnike telekomunikacijskih usluga", izjavio je predsjednik Uprave Optima Telekoma Zoran Kežman.

U Optimi ocjenjuju da će se pripajanjem H1 Optimi povećati vrijednost za dioničare.

Financijska, organizacijska i pravna konsolidacija Optime i H1 omogućit će dodatno osiguranje stabilnosti poslovanja tih društava, ispunjavanje obaveza prema korisnicima i zaposlenicima, ali i otplate duga svim vjerovnicima, kaže se u priopćenju, uz napomenu da se H1 Telekom pripaja Optima Telekomu prijenosom cjelokupne imovine, svih prava i obveza.