zračna luka

Franjo Tuđman očekuje probijanje granice od tri milijuna putnika u prosincu

02.11.2017 u 10:46

Bionic
Reading

Zračna luka Franjo Tuđman u ovogodišnjem ljetnom redu letenja, šest mjeseci nakon otvorenja novog putničkog terminala, zabilježila je kontinuirani dvoznamenkasti rast broja putnika. Od početka godine zračna luka bilježi kumulativni rast broja putnika od 12 posto, dok je samo u listopadu 2017. godine zabilježen rast od 17 posto

Zagrebačka zračna luka će ove godine zabilježiti nekoliko rekordnih rezultata, tako je već u kolovozu, ranije nego ikad, dočekan dvomilijunti putnik, a u prosincu se, po prvi put u povijesti, očekuje dostizanje brojke od tri milijuna putnika. 

Otvorenje nove destinacije Zagreb – Dusseldorf, zrakoplovnog prijevoznika Eurowings, u utorak, 31. listopada obilježilo je početak zimskog reda letenja. Cjelogodišnja linija  Emiratesa za Dubai, kao i brojna druga pojačanja već postojećih prijevoznika poput Norwegiana na liniji za Stockholm, Qatar Airwaysa na liniji za Dohu, poljskog LOTa na liniji za Varšavu i njemačke Lufthanse na liniji za Frankfurt će Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj omogućiti iznimno kvalitetnu povezanost sa važnim emitivnim tržištima u Aziji i Europi, što je posebno značajno, jer je dostupnost letova u to doba godine na razini cijele Hrvatske znatno smanjena.

  • +5
Novinarske ekipe na Tuđmanu Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Croatia Airlines produljuje svoje sezonske linije za Lisabon i Barcelonu i u zimskom redu letenja te planira prometovanje na svakoj liniji dva puta tjedno do prvog tjedna siječnja 2018.

Nastavak pozitivnih trendova se očekuje i naredne 2018., te su svoj dolazak već najavile dvije nove zrakoplovne kompanije – grčki Aegean Airlines i Air Canada Rouge. Aegean će od svibnja Zagreb tri puta tjedno direktno povezivati s Atenom, a od početka lipnja Zagreb će na već postojećoj liniji za Toronto na kojoj u posljednje 2 godine leti Air Transat, dobiti još jednog prijevoznika, čime će s najvećim kanadskom gradom biti povezan čak 6 puta tjedno.

  • +33
Zračna luka Franjo Tuđman Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX