digitalnA transformacijA

Essperta i InfoDom objavili strateško povezivanje

27.11.2018 u 16:36

Bionic
Reading

Start-up kompanija Essperta i InfoDom grupa u utorak su objavile zajedničko strateško povezivanje kojim planiraju postati regionalni lider za podršku upravljanju promjenama za digitalnu transformaciju te za upravljanje znanjem unutar kompanija

Essperta se pridružuje InfoDom grupi, pri čemu će Essperta i InfoDom nastaviti poslovati kao zasebni pravni subjekti, a cilj je osnažiti Esspertu da se "nastavi razvijati na postavkama na kojima je nastala", istaknuo je.

Essperta je hrvatski start-up osnovan 2015. godine, koji stoji iza jedinstvene platforme za učenje i upravljanje znanjem Performa 365, koja je u potpunosti integrirana s Microsoft tehnologijama. Cilj Essperte je davanje potpore kompanijama u procesu kontinuirane transformacije, a uz pomoć navedene platforme.

InfoDom grupa djeluje već 20 godina te je fokusirana na digitalnu transformaciju, integraciju te interoperatibilnost ICT rješenja za poslovne procese.

Osnivač i direktor Essperte Marko Pršić je, govoreći o razlozima strateškog povezivanja, naveo kako su, osim podrške u financiranju razvoja proizvoda, tražili i partnera koji će njihovu "tehnološku odnosno platformsku ponudu upotpuniti konzultantskim uslugama potrebnim za učinkovito provođenje transformacija".

Osnivač i direktor InfoDom grupe Slavko Vidović rekao je kako je "strateško povezivanje pokazatelj je da InfoDom grupa zaista živi i ono što zagovara, a to je neprestana transformacija i razvoj".

"Benefiti za obje kompanije vrlo su značajni, od strateške pozicije do razmjene iskustava u poslovnim modelima, poslovanja na novim tržištima do promjene organizacijske kulture", rekao je Vidović, dodajući dodavši kako suradnja između njega i Pršića, čije je prvo zaposlenje bilo upravo u InfoDomu, traje već 15 godina. 

Pršić je uz ostalo objasnio kako je Performa 365 softverska platforma koja omogućava upravljanje promjenama na top down i bottom up način. Istaknuo je kako se neke promjene mogu predvidjeti, kako one vođene usklađenošću (complianceom), tako i one tržišne i interne. 

"Uz ove planirane promjene koje možete raditi i provoditi kroz Performu 365, jedan od inovativnih koncepata je mogućnost da zaposlenici organizacije kroz edukaciju zapravo u sustav vraćaju povratnu informaciju o toj promjeni i zamjećuju li probleme u provođenju te promjene, mogu li možda predvidjeti neuspjeh te promjene i na taj način ne čekati da se dogodi problem, nego taj problem preduhitriti", objašnjava Pršić. 

Predstavnici obiju kompanija istaknuli su kako vjeruju da će u skoroj budućnosti opstati samo tvrtke koje budu imale izgrađen kapacitet brzog učenja i učinkovitog provođenja promjena. "One organizacije koje se budu mogle brzo mijenjati na način da to rade planirano, strukturirano i temeljeno na znanju te organizacije će uspjeti", poručio je pritom Pršić.