ZNANJE I INOVACIJE

'Dolazi umjetna inteligencija, nije sigurno nijedno radno mjesto'

24.11.2016 u 12:10

Bionic
Reading

U zagrebačkom HUB-u 385 u četvrtak je počela konferencija Knowledge in focus, čiji je cilj promovirati znanje i inovacije

Konferenciju je otvorio predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić

'Bez znanja i inovacija Podravka bi danas bila mala tvrtka za proizvodnju hrane, a ne kompanija s globalnim ambicijama.' Dodao je kako stalno treba inovirati, surađivati i prilagođavati se stvarnosti kako bi se stvorila nova vrijednost.

Prvi govornik na konferenciji bio je Donald Clark, kontroverzni bloger i stručnjak za e-učenje s više od 30 godina iskustva.

Njegovo predavanje o umjetnoj inteligenciji pažljivo se slušalo. Naime, on je prije mjesec dana predvidio pobjedu Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima zahvaljujući podacima s društvenih mreža.

'Televizijske emisije redom su predviđale pobjedu Clinton. Zato što koriste ankete i ostalu zastarjelu tehnologiju', rekao je Clark.

Zaključio je kako danas vladaju kompanije koje pokreće umjetna inteligencija, poput Googlea i Facebooka.

'Zastrašujuće je da takve tvrtke ne ovise o radnoj snazi. Umjetna inteligencija dolazi i po vas - nijedno radno mjesto više nije sigurno. Roboti će vas i posluživati i slagati sendviče', zaključio je.