Vremenska prognoza

Djelomice sunčano, noćas počinje kiša koja će prijeći u snijeg. Pogledajte gdje će se zabijeliti

28.11.2017 u 07:08

Bionic
Reading

Pretežno ili djelomice sunčano, a ujutro u unutrašnjosti mjestimice mraz i magla. U drugom dijelu dana u zapadnim krajevima postupan porast naoblake, a u noći na srijedu u Istri mjestimice malo kiše, u Gorskom kotaru i snijeg

U središnjoj Hrvatskoj nakon jutarnje magle barem djelomice sunčano. Kasno poslijepodne i navečer sa zapada će se naoblačiti, pa će u noći na srijedu mjestimice biti kiše.

Vjetar uglavnom slab, poslijepodne ponegdje do umjeren jugozapadni, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Na Jadranu do sredine dana mjestimice umjerena bura i sjeverni vjetar, u Dalmaciji u početku s jakim udarima, a prema kraju dana jačat će jugo.

Najviša dnevna temperatura između 3 i 8, a na Jadranu od 9 do 12 stupnjeva Celzijevih.

Biometeorološke prilike će u većem dijelu dana biti povoljne, no u večernjim satima će se početi pogoršavati. To bi moglo uzrokovati nesanicu i glavobolju kod osjetljivih ljudi, te postepeno povećanje tegoba kroničnih bolesnika.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 29. studenoga 2017. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

U srijedu će jače naoblačenje s kišom već ujutro zahvatiti sjeverni Jadran, a tijekom dana proširit će se na cijelu zemlju. Na Jadranu mjestimice može biti i pljuskova s grmljavinom praćeni obilnijom kišom, a na sjevernom je dijelu u petak moguć i snijeg nošen ponovno jakom i olujnom burom.. Uz pad temperarure zraka u gorju će biti susnježice i snijega.

  • +17
U gorju će u srijedu biti susnježice i snijega Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak.

U srijedu i četvrtak bit će malo toplije nego početkom tjedna, a u petak će uz buru ponovno zahladnjeti, osobito na sjevernom dijelu. Najniža jutarnja temperatura zraka u srijedu bit će od -2 do 3, na Jadranu od 4 do 9 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna između 3 i 8, a na Jadranu od 9 do 14 stupnjeva Celzijevih.

  • +9
Snijega će biti i u Gorskom Kotaru Autor: Goran Kovacic/PIXSELL