agent tvrdi:

Tržište divlja: 'Da u ponudi imam sto stanova, sve bi ih prodao danas popodne. Cijene? Do 3000 eura za kvadrat!'

12.03.2023 u 13:29

Bionic
Reading

Cijene nekretnina nezaustavljivo rastu. U 2022. novogradnja je poskupjela 20-ak posto, a u Zagrebu čak 32 posto

Prosječna cijena četvornog metra novog stana bila je 2188 eura, a u metropoli više od 2 i pol tisuće eura - najnoviji su podaci Državnog zavoda za statistiku. Bolje nije ni na sjeveru zemlje. U Varaždinu je stan postao skupocjena investicija, javlja HRT.

Dražen Mesec, agent za nekretnine, rekao je za HRT kako je potražnja velika, a da nekretnina ima znatno manje nego kupaca.

'Za 100.000 eura u Varaždinu se može kupiti garsonijera ili manji jednosobni stan u starogradnji, a ako imate sreće, možda nešto i noviji stan, rekao je, te dodao da su mlađi ljudi koji se koriste određenim subvencijama od države shvatili situaciju vezano uz cijene stanova i okrenuli se kupnji kuća', kaže Mesec.

'Dosta se gradi, ali još uvijek premalo. Da u ponudi imamo 100 novih stanova, danas tijekom poslijepodneva bili bi prodani. Cijene idu od 2000 - 3000 eura za četvorni metar,' rekao je Mesec.

Istaknuo je i kako misli da neće doći do daljnjeg rasta cijena. 'Dolazi do stagnacije, ali i dalje je velika potražnja', naglasio je.

  • +6
Stanogradnja u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL