Agoniji zagrebačke burze ne nazire se kraj. Burzovni igrači više ne reagiraju niti na pozitivna kretanja na svjetskim burzama. Tako je danas došao novi potop, koji je srušio Crobex za 4,35 posto i prizemljio ga na najnižu razinu od siječnja 2005. godine. Trguje se sve slabije, a za sve više dionica gotovo nema potražnje. Današnji redovni promet iznosio je svega 24,8 milijuna kuna, pri čemu su samo tri dionice (T-HT, Atlantska plovidba, IGH) ostvarile promet veći od dva milijuna kuna.

Cijena dionice T-HT-a opet se spustila ispod psihološke granice od 200 kuna i završila tjedan na 196 kuna. Brodarske dionice pretrpjele su još jednu oštru korekciju, nakon što je BDI indeks vozarina za rasute terete potonuo ispod 800 bodova. Atlantska plovidba završila je na 581 kunu, Jadroplov na 134,63 kune, Tankerska plovidba na 1.150 kuna, a Uljanik plovidba na 585 kuna.

Novi val rasprodaja zahvatio je i građevinske dionice, među kojima je najviše potonula Ingra. Zaključna cijena Ingrine dionice srušila se za 12,73 posto, na 72,5 kune. Dalekovod se spustio na 305 kuna, Viadukt na 300, a Institut građevinarstva (IGH) na 3.639 kuna.

Među rijetkim dobitnicima istaknule su se dionice HUP-a Zagreb, Rivijere, Slavonskog ZIF-a i Zagrebačke pivovare.

Europski burzovni indeksi u petak su blago oslabili pod utjecajem pada cijena dionica u sektorima rudarstva i energetike, a kronična zabrinutost oko globalnog gospodarskog usporavanja pogodila je dionice banaka i automobilskih proizvođača.