NOVE MREŽE

Claudia Nemat nova članica Uprave Deutsche Telekoma za tehnologiju i inovacije

01.07.2016 u 13:09

Bionic
Reading

Deutsche Telekom objedinjuje konvergentnu mrežu, inovacije i IT u zasebno područje Uprave, a na čelu novog područja za tehnologiju i inovacije bit će Claudia Nemat. Novo područje u Upravi DT-a dodatno će potaknuti inovacije i na taj način omogućiti brže odgovaranje na potrebe tržišta. Nadzorni odbor DT-a odobrio je ovo imenovanje u četvrtak, 30. lipnja

Time se Grupa usredotočuje na nove generacije mreža i inovacije koje one donose korisnicima Deutsche Telekoma. Mreže odlikuje inteligentno softversko upravljanje, a virtualizacija i cloud usluge sve više približavaju konvencionalne mrežne tehnologije IT-u. Mreža, IT i inovativni proizvodi su u međusobnoj interakciji. Stoga će se u novoj organizaciji tim područjima upravljati na načelu end-to-end odgovornosti.

‘S novom upravljačkom strukturom stvaramo temelj za uspješnu digitalizaciju’, rekao je Ulrich Lehner, predsjednik Nadzornog odbora Deutsche Telekoma.

‘Vjerujemo u konvergenciju mreža i važnost virtualizacije i sigurnosti. Naši korisnici žele biti u mogućnosti pristupiti svojim podacima brzo, bilo gdje i u bilo kojem trenutku. Zato trebamo konvergentne mreže koje govore samo jedan jezik: IP’, rekao je Tim Höttges, CEO Deutsche Telekoma. ‘Vrlo sam zadovoljan što će Claudia Nemat nastaviti voditi područje konvergentnih tehnologija, IT-a i inovacija u našoj kompaniji, to je ono što će nas učiniti bržima i učinkovitijima. Ona je već odigrala izuzetno važnu ulogu u oblikovanju razvoja novog područja u Upravi i preuzima na sebe ključan zadatak.’

Konvergencija tehnologije i IT-a je najvidljivija u virtualizaciji mreža. Tehnička ograničenja se prevladavaju, što omogućuje nove, inovativne usluge, a centralizirana proizvodnja u cloudu omogućit će njihovo brže lansiranje. Izgradnjom Pan-Neta, paneuropske mreže, Deutsche Telekom je posljednjih nekoliko godina već otvorio put svojim europskim nacionalnim kompanijama ka ostvarenju takve koncepcije.

Novo područje u Upravi DT-a poticat će inovacije i na taj način brže odgovarati na potrebe tržišta. Distribucija proizvoda će biti odgovornost svake nacionalne kompanije, što će poboljšati ukupnu skalabilnost, u skladu s Pan-Netom. Mrežna arhitektura Pan-Neta će omogućiti korištenje zajedničke, standardizirane infrastrukture u cijeloj Europi. Kao rezultat toga, inovativni proizvodi se mogu na jednoj platformi distribuirati preko nacionalnih granica.

Nadzorni odbor je odobrio i druge promjene. Kao nasljednik Claudie Nemat, bit će imenovan novi član Uprave za Europu. Uz konsolidaciju internih IT aktivnosti, inovacija i tehnologije u zasebnom području Uprave, nacionalne kompanije će se u budućnosti usredotočiti uglavnom na prodaju, servis i marketing. Odgovornost za posao – odnosno za dobit i gubitak - ostat će u nacionalnim kompanijama. Ukupna odgovornost za segment Europe ostaje kod novog člana Uprave za Europu koji će se fokusirati na internacionalnost i tržište i koji dobro poznaje industriju i kompaniju. Na zahtjev njegovog prethodnog poslodavca, nećemo objaviti njegovo ime do sljedećeg tjedna.

Thorsten Langheim je imenovan izvršnim potpredsjednikom zaduženim za razvoj na razini DT Grupe, od 1. srpnja 2016. Na tom će položaju i dalje biti odgovoran za M&A, korporativnu strategiju i Deutsche Telekom Capital Partners koji podupire jednog od najvećih europskih tehnoloških investicijskih fondova. Osim toga, preuzima odgovornost i za upravljanje investicijama Deutsche Telekoma, odgovoran je za ulaganja u SAD-u (T-Mobile US) i Velikoj Britaniji (BT Group), te će redovito prisustvovati sjednicama Uprave Deutsche Telekoma.

‘Thorsten Langheim je posljednjih nekoliko godina uvelike pridonio preobrazbi Deutsche Telekoma. Transakcije u Velikoj Britaniji i SAD-u nose njegov pečat. Kako upravljanje porfteljem ima visok prioritet, potrebno je ojačati njegove nadležnosti unutar kompanije i još ih snažnije integrirati u zadatke Uprave’, rekao je Tim Höttges CEO Deutsche Telekoma.

sve osim nogometa

Učitavanje...