MIROVINCI PRESKOČILI MOL

Cijena dionice Ine skočila na 2.830 kuna

14.12.2010 u 11:06

Bionic
Reading

Nakon poduljeg vremena letargije i pada cijena dionica, na Zagrebačkoj burzi zavladala je euforija. Početak trgovanja dionicama Ine unio je dozu optimizma među burzovne igrače pa je Crobex indeks skočio za više od osam posto. Cijena Inine dionice uzletjela je na 2.830 kuna, 30 kuna iznad cijene koju MOL nudi malim dioničarima

Rast indeksa bio je očekivan, s obzirom na odluku Hanfe da nakon sedam dana blokade dopusti nastavak trgovanja dionicom Ine.

Od 9 do 11 sati dionicom Ine trgovalo se u modalitetu predotvaranja, tijekom čega je istaknut nalog za kupnju više od 140.000 dionica Ine po cijeni od 2.830 kuna (1,07 posto više od cijene koju je ponudio MOL).

Kontinuirana trgovina bez limita nastavljena je u 11 sati. Cijena Inine dionice na početku redovnog burzovnog trgovanja fiksirana je na razini od 1.830 kuna i tijekom dana nije  se mijenjala. Promet je do 15 sati premašio 140 milijuna kuna.

Na strani potražnje mirovinski fondovi postavili su nekoliko naloga za kupnju za više desetaka tisuća dionica Ine po cijeni od 2.830 kuna. 

Iz Adris Grupe, koja se također spominjala kao potenicijalni kupac Ininih dionica javili su da 'tvrtka nije uključena u kupovanje Ininih dionica'.

Značajan rast cijena zabilježile su i ostale dionice, osobito iz sektora građevinarstva. Zbog velikog rasta cijene u blokadu su ušle dionice Instituta IGH, Magme i Tiska.