GRADE SE NOVE

Brodosplit isporučio lučke dizalice za njemačkog naručitelja

13.10.2014 u 12:23

Bionic
Reading

U brodogradilištu Brodosplit, ukrcajem na brod za prijevoz specijalnih tereta, obavljena je isporuka portalno-okretnih lučkih dizalica ugovorenih za njemačkog naručitelja Kirow Ardelt u Eberswaldeu, izvijestili su danas iz splitskog brodogradilišta

Riječ je o izradi, montaži i isporuci tri portalno-okretne lučke dizalice, tipa 'Tukan 3000', nosivosti maksimalno 63 tone i 50 metara dohvata.

Brodograditelji splitskog škvera u ugovornom su roku izradili čelične konstrukcije nogu i mostova portala, glavnog stupa i potpornja, bojanje, stepenište i predmontažu segmenata portala. Dizalice su po prvi put sastavljene na tračnicama u Brodosplitu i takve će, u svom cjelovitom profilu biti utovarene i transportirane u odredišnu luku ukrajinskog grada Yuzhny, stoji u priopćenju.

Nastavak je to realizacije ugovora koje je Brodosplit potpisao sa njemačkim konzorcijem Kranunion za proizvodnju portalnih te portalno-okretnih dizalica namijenjenih za vertikalni transport u lukama i brodogradilištima.

Iz Brodosplita naglašavaju kako je početkom srpnja potpisan ugovor za gradnju nove tri portalne lučke dizalice tipa ‘Kranich 3000’, nosivosti maksimalno 160 tona i max. 52,5 metara dohvata, sa krajnjim odredištem u lukama Brazila i Grčke (Solun), a čija je gradnja već započela.

Brodosplit je ovim postao jedini proizvođač takvih vrsta dizalica na području jugoistočne Europe i Mediterana sa mogućnošću direktnog ukrcaja na brod, navode iz splitskog brodogradilišta.