žele se dogovoriti s radnicima

Braća Pivac krenula u konačno preuzimanje Kraša

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 09.09.2019 17:20
  • Objavljeno 09.09.2019 u 15:58
Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac

Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac

Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Mesna industrija Braća Pivac u ponedjeljak je poslala obavijest o objavljivanju ponude za preuzimanje dionica trgovačkog društva Kraš. Ujedno je izvijestila i da su između Mesne industrije Braća Pivac i trgovačkog društva Kraš-ESOP započeli pregovori s ciljem uspostavljanja odnosa zajedničkog djelovanja prema poduzeću Kraš u namjeri zajedničkog daljnjeg stjecanja dionica te usuglašenog djelovanja na razni glavne skupštine poduzeća Kraš

Odluka društva Kraš-ESOP očekuje se u narednih 15 dana, a u slučaju da odnos zajedničkog djelovanja iz bilo kojeg razloga otpadne, Mesna industrija Braća Pivac i dalje namjerava samostalno objaviti ponudu za preuzimanje dionica Kraša. Mesna industrija Braća Pivac trenutno je najveći pojedinačni dioničar u Krašu d.d. s 30,73 posto udjela, dok Kraš-ESOP drži 18,45 posto udjela.

'Ususret završetku iznimno značajnog, opsežnog i uspješnog investicijskog ciklusa u Mesnoj industriji Braća Pivac, PPK karlovačkoj mesnoj industriji i Mesnoj industriji Vajda Čakovec, poduzećima u sastavu Grupe Pivac, stekli su se uvjeti za nastavak ulaganja u domaću prehrambenu proizvodnju i Kraš kao najveću konditorsku industriju na ovom području. Kraš smo oduvijek smatrali jednom od najperspektivnijih proizvođačkih kompanija u Hrvatskoj, a diverzifikaciju poslovanja ključnom za poslovni uspjeh čitave Grupe Pivac.

Sukladno tomu, nakon višegodišnjeg stjecanja Kraševih dionica na slobodnom tržištu i sudjelovanja u njegovoj dokapitalizaciji nastavljamo iskazivati svoj interes za daljnjim razvojem tog poduzeća kao uspješne kompanije. Velika nam je želja u tomu zajednički djelovati s radnicima dioničarima i na taj način dodatno unaprijediti već iznimno uspješan model radničkog dioničarstva u Krašu. Naši su daljnji planovi usmjereni na optimizaciju i podizanje kvalitete poslovanja i upravljačkih procesa u Krašu te dodatno jačanje tog poduzeća na domaćem, regionalnom, ali i svjetskom tržištu', poručili su iz Uprave Mesne industrije Braća Pivac.

Mesna industrija Braća Pivac jedna je od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj, a njihova tradicija duga 65 godina seže do 1952. godine kad su u Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori otac Ante i sin Milenko Pivac otvorili svoj prvi službeni mesarski obrt zasnovan na tradiciji obrade i sušenja mesa.

Osim na policama velikih trgovačkih lanaca, svoje proizvode nude i kroz više od 270 vlastitih mesnica i maloprodajnih trgovina diljem Hrvatske.

Uz Mesnu industriju Braća Pivac, članice su Grupe Pivac i PPK karlovačka mesna industrija te čakovečka Mesna industrija Vajda. S više 2.000 zaposlenika, U 2018. godini prihod na razini Grupe iznosio je 2,6 milijardi kuna, a dobit prije oporezivanja 78,7 milijuna kuna.

radnici kraša:

'Ulazimo u pregovore radi daljnjeg jačanja radničkog dioničarstva'

Kraš ESOP krenuo je u pregovore s braćom Pivac  s ciljem daljnjeg razvoja radničkog dioničarstva u Krašu, s sve kako kako bi se osigurala dugovječnost jednog od najuspješnijih i najduljih programa radničkog dioničarstva u Hrvatskoj od njezina osamostaljenja, priopćeno je danas iz Kraš ESOP-a. 

'Temeljem zaprimljenog prijedloga Mesne industrije Pivac za davanje zajedničke ponude za preuzimanje dionica KRAŠ d.d., Zagreb, Nadzorni odbor Kraš-ESOP na današnjem je sastanku dao suglasnost direktorici društva Kraš-ESOP za vođenje pregovora s MI Braća Pivac, Vrgorac s ciljem sklapanja sporazuma o zajedničkom djelovanju na daljnjem stjecanju dionica Kraša.Skupština društva Kraš-ESOP očitovat će se o prijedlogu zajedničkog djelovanja u zakonskim rokovima', priopćili su. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!