CIJENE GORIVA

Benzin i dizel najskuplji u posljednjih mjesec dana

10.11.2015 u 10:48

Bionic
Reading

Drugi tjedan zaredom rastu cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je skuplja za 6 i 9 lipa te sada se prodaje u rasponu od 9,10 do 9,14 kuna. Ovo je ujedno i najviša cijena benzina u posljednjih mjesec dana. Spremnik od 50 litara tako je u posljednja dva tjedna poskupio za 10,5 kuna

Litra eurodizela u utorak je poskupila za 10 lipa. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju u rasponu od 8,50 do 8,53 kune, ovisno o kompaniji, a što je i najviša cijena u posljednjih mjesec dana. U posljednja dva tjedna spremnik od 50 litara eurodizela poskupio je ukupno 9 kuna.

Vozači koji koriste autoplin također nemaju razloga za zadovoljstvo budući da je ova vrsta goriva najskuplja od sredine listopada. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijena litre autoplina u utorak je porasla za oko 10 lipa i na velikoj većini postaja prodaje se po cijenu od 4,09 kuna.

Skuplje gorivo u Hrvatskoj posljedica je rasta cijena dizelskog goriva i motornih benzina na mediteranskoj burzi za 0,2 do 2,65 posto u odnosu na prethodni tjedan te porasta tečaja dolara prema kuni za oko 0,4 posto. No, u utorak je tečaj dolara preskočio razinu od 7 kuna i najviši je od kraja srpnja što bi ukoliko se nastavi taj trend, mogao snažnije utjecati na cijene goriva idućega tjedna.